Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
4
5
7
25
26
27
28
31

EXO hosting

TOPlist

Finálový turnaj M-SR kadetov v Košiciach

Už počas tohto predĺženého víkendu budú naši hráči reprezentovať mesto Nové Mesto nad Váhom na finálovom turnaji majstrovstiev Slovenska v Košiciach (6. - 8.5.2016).

Na turnaj sa kadeti VK Nové Mesto nad Váhom kvalifikovali z 1.miesta oblasti západ.  Kadetská súťaž prebiehala turnajovým spôsobom. Dva z ôsmych turnajov sme usporiadali pod hlavičkou VK v športovej hale. Týmto sme uzavreli hlavné ciele v mládežníckom volejbale chlapcov. Žiaci, kadeti a juniori postúpili na finálové podujatia M-SR. Zostáva odohrať posledný turnaj MIDI - volejbalu (štvorice) v Komárne dňa 8.5.2016, kde sa chalani môžu po dobrých výsledkoch prebojovať tiež na finálový turnaj do Prievidze. Držíme palce.

V súťaži kadetov sme mali postup pod kontrolou. Od prvého turnaja sme sa dostali na čelo tabuľky, čo sa nám podarilo udržať do konca súťaže. Preto aj na posledný turnaj do Komárna nemusel cestovať Paťo Pokopec - kapitán družstva a mohol sa sústrediť na posledné extraligové stretnutia v boji o umiestnenie za Spartak Myjava (pozn. Spartak obsadil napokon celkové 5.miesto v extralige). 

V Košiciach sa predstavíme postupne so súpermi VKP Bratislava, Košice, Zvolen, VK Bystrina SPU Nitra, Svidník. O výsledkoch a priebehu zápasoch Vás budeme priebežne informovať.

Naša ambícia je zisk medaile. V posledných dvoch ročníkoch sme obsadili 3.miesto. Treba rýchlo zabudnúť na dlhodobú súťaž. Teraz ideme odohrať jeden turnaj, rozhodovať bude aktuálna forma. Výsledok napovie, či bola naša celoročná práca úspešná alebo neúspešná. Odtrénovali sme spolu dva týždne, v ktorých nám robili sparingov naši skúsenejší juniori. Pre zranenie nám bude chýbať Marek Horňák (operácia členka). Káder nemáme široký, ale jadro družstva má už bohaté skúsenosti. 

Prvý zápas bude veľmi náročný, družstvo VKP Bratislava zložené z hráčov Žiliny, VKP, Bilíkovej BA je z môjho pohľadu favoritom. V minulom roku bol práve tento súboj kľúčový pre zisk medaile, podarilo sa nám otočiť nepriaznivý stav z 0:2 na 3:2. VKP nám má teda čo vracať. Ďalším nepríjemným súperom je Nitra. Herný štýl Nitry nám asi najmenej vyhovuje. Favoritom na zisk zlatých medailí je Svidník, ktorý je v posledných rokoch Majstrom v mládežníckych kategóriách.

Juraj Šujan, tréner kadetov

 

VKP Žilina - VK Nové Mesto nad Váhom
3:1 (18,-15,14,19)

VK Nové Mesto nad Váhom - KDS-Šport Košice
3:1 (17,12,-23,21)

Tabuľka po 1.dni:

MVK Lokomotíva Zvolen - VK Nové Mesto nad Váhom
0:3 (-20,-15,-18)

VK Bystrina SPU Nitra - VK Nové Mesto nad Váhom
1:3 (-17,20,-19,-24)

Tabuľka po 2.dni:

VK Nové Mesto nad Váhom - VK Slávia Svidník
0:3 (-20,-18,-23)

Záverečná tabuľka: