Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Extraliga žien po základnej časti

V tretej extraligovej sezóne žien vo volejbale sa práve ukončilo posledné kolo základnej časti (pozn. dňa 06.01.2020). V základnej časti odohrali Novomešťanky trinásť stretnutí medzi ôsmimi účastníkmi. Jedno stretnutie  odohralo každé družstvo s reprezentáciou SVK RD 2002. Toto družstvo zložené z talentovaných dievčat z celého Slovenska sa už ďalšieho priebehu súťaže nezúčastňuje. O zhodnotenie sme požiadali hlavného trénera domáceho tímu – Juraja Šujana.

 

Skončila sa základná časť extraligy žien povedz nám bližšie, ako prebiehala prvá časť sezóny?

Prípravu do sezóny sme absolvovali v skromnejších podmienkach a viac menej v domácich. Na turnaj sme vycestovali len do Trnavy. Môžem poďakovať Štenbergu, Ostrave z českej extraligy, že boli ochotní prísť k nám na našu palubovku. Bohužiaľ práve z českými družstvami sme odohrali podstatne menej zápasov ako v minulej sezóne. V danom období sme šetrili finančné prostriedky a tiež zloženie nášho tímu nedosahovalo takú úroveň, aby sme im boli dôstojným súperom. Zloženie nášho tímu malo charakter siedmych skúsenejších hráčok a troch mladých dievčat z farmárskeho klubu VKM Piešťany.

 

Sezónu sme zahájili na palubovke aktuálneho MAJSTRA na Slávii UK Bratislava. Ako sa očakávalo, domáce hráčky potvrdili úlohu favoritiek. My sme sa však sústredili na najbližšie dva týždne. Na domácej palubovke sme privítali Trnavu, z ktorou sme v príprave dva krát prehrali. Počas nasledujúceho týždňa sme z môjho pohľadu odohrali dva kľúčové zápasy – vložený zápas s SVK RD 2002 a na palubovke Prešova, kde sme za dve sezóny ešte nezvíťazili. Všetky tieto stretnutia sme vyhrali hladko v pomere 3:0. Tieto dobré výsledky nám po nie najlepšej hernej príprave dodali sebavedomie a v tabuľke sme si začali jednoznačne získavať body potrebné pre účasť v elitnej štvorke. Na domácej palubovke sme sa prezentovali lepšou hrou a to vďaka veľkej podpore našich fanúšikov. Nepodarilo sa nám z víťaziť nad Sláviou Bratislava, STRABAG Pezinok, či UKF Nitra, ale so súpermi pod nami sme ani raz nezaváhali. V Slovenskom pohári nám vylosovali už v prvom kole UKF Nitra. Odohrali sme dvojzápas v ktorom sme dva krát 3:1 prehrali a tak nepostúpili do ďalšieho kola.

 

Skončili sme na štvrtej priečke, dostali sme sa teda medzi elitnú štvorku. Si s týmto priebežným výsledkom spokojný?

Určite áno. Napriek nie ľahkej situácii sme si tento cieľ aj stanovili. Z trinástich zápasov sme nazbierali sedem víťazstiev a šesť prehier. Som presvedčený o tom, že len kvalitné zápasy nás môžu posúvať dopredu. Možno nás nečaká v nadstavbe šesť víťazstiev, ale ponúkneme tiež našim fanúšikom lepší športový zážitok. Hovorí sa, že možno je lepšie vyhrávať v spodnej skupine , mať sebavedomie a podobne, pre ďalší priebeh v PLAY OFF v súboji štvrtého s piatym. My sme však aj v minulej sezóne dokázali potvrdiť štvrté miesto a prešli sme v prvom kole hladko cez veľmi skúsený Kežmarok.

 

Ako bude pokračovať ďalšia časť sezóny?

Bez prestávky pokračuje druhá časť , takzvaná nadstavba. Odohráme doma a vonku zápasy proti STRABAG VTC Pezinok, Volley Project UKF Nitra a Slávia EU Bratislava. Všetky výsledky sa z prvej časti započítavajú, preto len veľmi teoreticky môžeme pomýšľať na vylepšenie pozície pred PLAY OFF. Boj je veľmi vyrovnaný o prvú trojku. My sa môžeme zodpovedne pripraviť na prvé kolo PLAY OFF, kde budeme čakať do poslednej chvíle na nášho súpera z tria HIT UCM Trnava, VK Prešov alebo nováčika VK BRUSNO.

 

Blíži sa vrchol sezóny, aké sú ambície a naše ciele?

Hlavným cieľom je urobiť úspešný prvý krok v podobe postupu do semifinále. Potom si prajem, aby sme získali medailu. Niektoré hráčky sa už v minulom ročníku oťukali a verím, že sme ešte nepovedali všetko. Bol by som rád, aby si hráčky uvedomili, že každý súper poraziteľný a podľa toho aby aj vyzeral náš herný prejav. Čaká nás obdobie driny a sebazaprenia. Pokiaľ budeme na jednej vlne, tak budú aj výsledky.

 

Ešte by som vrátil k členskej schôdzi klubu, ktorá bola v októbri 2019 a ty sa stal štatutárom klubu. Môžeš nám k tomu povedať niečo bližšie?

Počas rozbehnutého súťažného ročníka 2018-2019 sme sa dozvedeli od niektorých členov správnej rady a tiež prezidenta klubu Vladimíra Dovala veľa nepríjemných informácii súvisiacich s ukončením ich činnosti. Všetci vieme, že občianske združenie nie je pre nadšencov a hlavne funkcionárov zdroj hlavného zamestnania, finančného príjmu. Môžeme poďakovať všetkým, ktorí okolo nášho klubu pracovali a pracujú do dnes. Osobne však beriem odchody niektorých členov s funkcií počas volebného obdobia za nesplnenú misiu.

 

Každoročne sa koná v občianskom združení členská schôdza, ktorá je najvyšším orgánom klubu. Do poslednej chvíle som sa nestotožňoval a nestotožňujem sa ani dnes s tým, aby som vykonával funkciu prezidenta VK. Dôvody som prezentoval aj na členskej schôdzi. Aktuálne som hlavný tréner extraligy žien, preto som doštudoval trénerské vzdelanie na túto úroveň. V klube pôsobím dlhodobo ako športový manažér, ktorý má za úlohu organizovať súťaže, zabezpečiť časť finančných prostriedkov, všetko okolo zmluvných vzťahov (trénerov, dobrovoľníkov, hráčov), reklamnej a propagačnej činnosti,... . Klubu venujem na úkor rodiny denne niekoľko hodín a viac nedokážem.

 

Prijal som teda dočasne funkciu štatutárneho zástupcu klubu, aby nebol ohrozený chod volejbalového klubu VK Nové Mesto nad Váhom. Pribudla mi agenda okolo organizácie našich zamestnancov, prevádzky športovej haly, ekonomiky klubu. Mojim cieľom je obsadiť funkciu prezidenta, ktorý dokáže klub posunúť o ďalší stupienok vyššie.

 

Plánuješ sa stať do budúcnosti aj prezidentom volejbalového klubu VK Nové mesto nad Váhom?

Pomôžem, kde budem užitočný. K pozícii prezidenta som sa vyjadril k predchádzajúcej otázke, aktuálne nie. Už teraz zastupujem veľa funkcií. Pri funkcii prezidenta by som volejbalovému klubu už viac nepomohol.   Do budúcna bude veľa závisieť aj od teba a všetkých našich kolegov, trénerov, všetkých ktorí pomáhajú nášmu klubu. Mojim naplnením, môže byť len dobre odvedená práca celého tímu. V opačnom prípade sa dostanete do bodu, že čoskoro „vyhoríte“ a stratíte nadšenie, ktoré je pre túto činnosť potrebné. Budúcnosť ponechám zatiaľ otvorenú. Bilancovať môžeme po roku práce pred ďalšou členskou schôdzou.

 

Ďakujem Ti za rozhovor.                   

 

Michal Šutovský – marketingový manažér