Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

EXO hosting

TOPlist

COVID 19: Mimoriadne opatrenia a ako trávime čas ?

Situácia v slovenskom volejbale sa vyvinula veľmi rýchlo v závislosti šíriaceho sa Korona vírusu. Aký je tvoj názor na aktuálnu situáciu?

Slovenská volejbalová federácia so svojim rozhodnutím vôbec neváhala a zareagovala zrušením všetkých súťaží ako aj jedna z prvých volejbalových federácií v Európe.  S odstupom času sa ukázalo, že to bolo správne rozhodnutie. V podstate ešte ani dnes nie je jasné ako sa u nás situácia vyvinie. Očakáva sa ten najväčší nápor, ktorý bude hlavne na zdravotníctvo. Myslím si, že ako Slovensko sú naše opatrenia na dobrej , prísnej úrovni. Pravdepodobne sme chceli získať čas na prípravu celého systému zdravotníctva. V opačnom prípade by sme to asi nedokázali zvládnuť bez následkov. Ľudia sú u nás vo výraznej miere zodpovední, rešpektujú opatrenia, chránia seba a okolie. Preto som optimista a verím, že nás nečaká katastrofa.

 

Samozrejme vieme, že súčasný stav spôsobený COVID 19 bude mať dlhšie trvajúce následky v ekonomickej oblasti. Aj pri téme športu, ktorá je dnes druhoradá verím, že aj v nasledujúcej sezóne sa nám podarí prihlásiť extraligu žien a budete nás môcť aj naďalej sledovať na novomestskej palubovke.

 

Slovenská volejbalová federácia túto sezónu nevyhlásila majstra SR. Novomešťanky skončili na štvrtom mieste. Ako hodnotíš sezónu extraligy žien?

Našim cieľom bolo od začiatku prebojovať sa do elitnej štvorky a získavať v silnejšej skupine skúsenosti. To sa nám podarilo v základnej časti naplniť. S tímami pod nami sme v základnej časti stratili iba set (TRNAVA, PREŠOV, BRUSNO, RD 2002). Ďalším cieľom bolo zabojovať o medaile. Toto  nám  pre korona vírus už nebolo umožnené. V play off sa súťaže ukončili vo štvrťfinále za stavu 1:1 proti HIT UCM Trnava.

 

Prvá trojka Strabag VTC Pezinok-Bíliková, Volley Project UKF Nitra, Slávia UK Bratislava – odohrali sme proti nim štyri tajbrejky, ale nezvíťazili sme v žiadnom vzájomnom stretnutí. S Trnavou sme naopak prehrali len v poslednom zápase v tajbrejku a predchádzajúce tri stretnutia sme vyhrali. Trnavčanky boli v play off veľmi dobrým súperom. Môžem povedať, že v posledných dvoch zápasoch odohrali proti nám asi to najlepšie  z celej sezóny. Ani pred štvrťfinále nedominovali v dolnej skupine a prehrali posledné dve stretnutia.               Náš výkon v týchto zápasoch mohol byť na potenciál nášho tímu podstatne lepší. Mali sme čo vylepšovať. Séria bola vyrovnaná, ale som presvedčený, že na našej palubovke by sme ju aj víťazne ukončili. Štvrté miesto považujem za spravodlivé a reálny obraz našej sezóny a zloženia nášho tímu.

 

Ako bude ďalej pokračovať extraligové družstvo?

Pokiaľ to situácia dovolí, mali sme v pláne ešte niekoľko tréningových jednotiek zameraných skôr na techniku a doplnkové športy. Dnes to skôr vyzerá, že sezónu ukončíme niekde na chate, ale určite až keď to bude povolené zo strany štátu. Dúfam, že pôjde zároveň aj o oslavu porazenia „COVID 19“. Priebežne s hráčkami komunikujem cez sociálne siete a samozrejme pracujeme na zložení tímu do ďalšej sezóny. Zmenám sa určite nevyhneme.

 

Keď by si sa mal pozrieť spätne na už ukončenú sezónu, ľutuješ niečoho?

Snažím sa mať na daný stav vždy triezvy pohľad. Viem, že ani ja ani kolegovia a hráčky nie sú profesionálky. Dané nároky na hráčky ako aj na nás sú v kombinácii s podmienkami, finančným zabezpečením na vyváženej úrovni. Preto sa musíme niekedy navzájom tolerovať a vedieť pochopiť, že hráčka má určité študijné, či pracovné povinnosti. Napriek tomu, máme výborné zázemie, materiálne zabezpečenie. Hráčky môžu individuálne využívať dopoludnia priestory športovej haly a posilňovne. Tieto podmienky pre našu extraligu sú aktuálne viac ako dostatočné. Mohli sme odohrať viac prípravných stretnutí s našimi západnými susedmi. Kvalita českej extraligy je lepšia a musíme vyhľadávať tieto príležitosti.

 

Ľúto mi môže byť, že moja snaha nadviazať komunikáciu s volejbalovým klubom MVK Nové Mesto nad Váhom bola zo strany MVK „odložená“ a v priebehu sezóny 2019-2020 nastupovali novomešťanky MVK radšej za družstvá našich súperov ako za Nové Mesto nad Váhom.

 

Ďakujem Ti za rozhovor.                                                       Michal Šutovský – marketingový manažér