Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
4
5
7
25
26
27
28
31

EXO hosting

TOPlist

1.liga mužov túto sezónu s našimi dvoma družstvami

Vzhľadom na to, že v sezóne 2015-2016 súťaže kadetov a juniorov prebiehajú turnajovým spôsobom, sme do druhej najvyššej súťaže, 1.ligy mužov, prihlásili dve družstvá.
Náš "A" tím pozostáva z hráčov s vekom muži, doplnený rovnomerne juniormi a kadetmi.
Tím "B" tvoria hráči čisto kadetského a juniorského veku.
V lige štaruje celkovo desať družstiev a ide o celoslovenskú súťaž systémom každý s každým.
Našim cieľom je okrem výhier aj poskytnúť mladým hráčom dostatočné množstvo majstrovských zápasov, potrebných pre ich výkonnostný rast.

Aj v tejto sezóne sme sa rozhodli pokračovať vo farmárskej spolupráci s TJ Spartak Myjava, čo nás podľa pravidiel oberá o šancu zúčastniť sa baráže o extraligu. Pokračujeme v kvalitnej práci s mládežou migráciou hráčov medzi oboma klubmi. Financie na extraligu nie sú, napr. rozpočty klubov na prvých miestach sa pohybujú viac než 150tisic EUR.

 

1.kolo

Nové Mesto nad Váhom "A" - VKP Bratislava  3:1 (10,-20,18,17),  3:0 (22,21,21)

Revúca - Nové Mesto nad Váhom "B"  3:0 (19,14,12),  3:0 (21,21,22)

Tréner J.Šujan: "Na prvé kolo sme vycestovali bez opôr družstva Kraisla a Ihnáta (povinnosti v extralige). Hráčom som prízvukoval hlavnú úlohu, nepoložiť sa mentálne, vyvarovať sa množstva vlastných chýb. Zostavu sme rôzne kombinovali. Tento zápas sme nezvládli bohužiaľ po psychickej stránke a zaplatili sme nováčikovskú daň. Premiéru v tejto súťaži mali všetci hráči , okrem kapitána Vala.
Po príhovore v šatni hráči odovzdali zo seba podstatne viac. V dvoch setoch sme siahali na víťazstvo. Záver setov patril skúsenejším domácim.  Lepšie sme odprihrávali, pridali sme na podaní, najslabšou a rozdielovou činnosťou oproti domácim boli chyby na útoku. Druhý zápas nám dal tie skúsenosti, ktoré potrebujeme na posun vpred.
"

 

2.kolo

Púchov - Nové Mesto nad Váhom "A"  3:2 (23,-23,20,-18,13),  3:0 (23,22,25)

Zvolen - Nové Mesto nad Váhom "B"  3:1 (8,23,-20,24),  3:0 (22,16,15)

Tréner J.Šujan: "V druhom kole nás privítal minuloročný víťaz 1.ligy mužov. Výsledok prvého setu bol poznačený niekoľkými nesprávnymi rozhodnutiami rozhodcu. Trvalo nám schladiť hlavy  , sústrediť sa na svoju hru a od druhého setu sme dokázali držať krok s favoritom našej súťaže .  Vo 4.sete sme ešte vyhrávali 20:18, tajbrejk by sme si predvedenou hrou zaslúžili.
Druhý zápas sa niesol v réžii skúsených hostí, ktorých viedol kapitán a nahrávač Vaško s množstvom extraligových skúseností. Prvý set vyzeral ešte dôstojne , ale zvyšné dva súper pritvrdil podanie z výskoku a našich chalanov rozprihrávali.  Zvolenčania si pripísali zaslúžené víťazstvo.
"

 

3.kolo

Nové Mesto nad Váhom "A" - Banská Bystrica  3:0 (23,15,21),  3:0 (15,20,20)

Tréner M.Minárik: "Naš zápas s B.Bystricou, ktorá je nováčik 1.ligy, mal byť jednoznačnou záležitosťou z našej strany. Hostia, s ktorými sme sa stretli v príprave pred začiatkom sezóny, prišli bojovne naladení a v prvom sete vychytali enormne množstvo ťažkých lôpt. Aj preto sme sa trápili až do koncovky, ale set sme nakoniec vyhrali 25:23. Ďalšie dva sety boli už v nasej réžii a prvý zápas sme vyhrali 3:0.
Druhy zápas bol o niečo jednoznačnejší, ale hostia neustále prekvapovali bojovnosťou a niekedy nás dostali aj pod tlak, ktorý sme si ale zbytočne pripustili vlastnou nekoncentrovanosťou a laxným prístupom k niektorým loptám. Aj druhy zápas sme vyhrali 3:0 ale s výkonom niektorých hráčov som nebol úplne spokojný, lebo viem, že máju ďaleko na viac.
"

Nové Mesto nad Váhom "B" - COP Trenčín  3:0 (20,21,18),  3:2 (-27,-20,18,19,14)

Tréner J.Šujan: "V prvom domácom zápase, ktorý sme odohrali na ZŠ Kpt. Nálepku sme hostili nádejných volejbalistov z Trenčína. Zápas sme v pohode zvládli , vytvárali sme tlak na servise a veľmi dobré výkony podali naši juniori Ihnát, Valo a Kraisl. Tešili sme sa z prvých bodov do tabuľky.
Druhý zápas som urobil zmeny ako v predchádzajúcich dvojzápasoch . Ihnát si vymenil  post smečiara s Watzkom a šancu dostal Ružička za Vala na náhre. Trenčania sa držali v hre zhoršením na prihrávke na našej strane. Prsty v tom mal hlavne Mozolák, ktorý ešte nie je v tréningovom tempe po menších zdravotných výpadkoch. Na jeho post libera nastúpil Šišovský a zmena pomohla. V treťom sete som opäť do hry zapojil Vala a Watzka s Ihnátom sa vrátili na svoje pozície z prvého zápasu. Dva sety sme mali pod kontrolou a išli sme do tajbrejku. Strany sa menili za stavu 8:5 pre Trenčanov, koncovka 13:11 pre COP, ktorá sa nám podarila otočiť na 16:14 a zvíťazili sme 3:2.
Chválim hráčov, že nezvesili hlavy a podali kolektívny výkon. Verím , že sa postupne budeme zlepšovať a nebudeme v súťaži outsiderom a pobijeme sa o každé víťazstvo.
"