Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

EXO hosting

TOPlist

Juniorky po 4.kole očami trénerky

Máme za sebou doposiaľ súperky figurujúce aktuálne na prvých troch miestach a derby zápas s MVK. Podľa očakávania je súťaž veľmi kvalitná a skúsenosti, ktoré v nej budeme získavať nám umožnia napredovať.

Všeobecne môžem povedať, že nemáme široký káder, hráčky trénujú zodpovedne a výsledky zodpovedajú aktuálnej výkonnosti. Po kondičnej stránke považujem družstvo za pripravené.

Klub nám poskytuje pravidelnú regeneráciu, možnosť individuálneho tréningu na volejbalovom dele, z tohto pohľadu je tiež všetko na správnom mieste.

Keďže máme hračky, ktoré maturujú, máme už za sebou aj stužkové slávnosti a museli sme sa vysporiadať aj s výkonmi po pretancovanej noci. 

 

1.kolo
LEVICE - VK Nové Mesto 3:0 (18,10,23);  3:0 (13,23,19)

Levičanky vo svojom domácom prostredí disponujú kvalitným podaním, pestrou hrou, bojovnosťou a taktiež domácim fanklubom. Rovnakým výsledkom sme z Levíc odchádzali aj minulý rok. Našim dievčatám sa nedá uprieť snaha. Tri sety sme mali nádejne rozbehnuté, najbližšie mohli získať 3.set prvého zápasu. Nezvládli sme koncovku, kde po dobrej taktickej obrane nasledoval pekný útok, bohužiaľ do autu. Zápas sme nezdramatizovali.

V druhom zápase 2.sete nám nestačil ani 5 bodový náskok, súperky bez problémov držali štandard kvality na servise, sériami doťahovali a set, aj celý zápas zaslúžene vyhrali. V tomto dvojzápase sme podali priemerný výkon, ktorý nestačil na lepší výsledok. Dievčatá musia lepšie takticky reagovať, dodržiavať pokyny trénerov a tak využiť maximálne svoje prednosti.

 

2.kolo
VK Nové Mesto - ŠŠK BÍLIKOVA Bratislava 0:3 (-16,-20,-19);  0:3 (-22,-23,-26)

Favorizované družstvo z Bratislavy disponuje parametrovými hráčkami a kvalitným trénerským tímom. Prvý zápas bol z našej strany bojazlivý a v domácom prostredí očakávam od dievčat väčšiu bojovnosť. Najväčším našim problémom bolo presadiť sa cez vysoký blok súperiek, ktoré mali túto hernú činnosť zvládnutú aj po technickej stránke. Súperky nám dovolili priebeh stretnutia len korigovať po prestriedaní kľúčových hráčok. 

Druhý zápas dievčatá pôsobili uvoľnenejšie, lepšie sme prihrávali a vychytali sme množstvo lôpt. Súper nám po prestriedaní opäť ponúkol šancu vývoj stretnutia otočiť. Je pozitívne, že keď zacítime príležitosť ísť do vedenia, tak tieto situácie využijeme a vytvoríme si solídny náskok. Na druhej strane pri rozohraných setov 18:12, 22:18 a podobne, kde tréneri Bílikovej vrátili do hry základnú zostavu, musíme bez rešpektu takéto sety dotiahnuť do víťazného konca. To sa nám nepodarilo a preto sa z víťazstiev tešil lepší.

 

3.kolo
MVK NMnV - VK Nové Mesto 3:2 (23,22,-18,-18,5);  1:3 (-21,12,-17,-17)

Pri príchode do telocvične boli našim divákom určené usporiadateľom MVK miesta na povzbudzovanie na hornom balkóne, čo sme rešpektovali. Situáciu sme nechceli hrotiť, napriek tomu, že diváci MVK sedeli v hráčskej zóne a nie za ohraničením priestorom ihriska (banermi, lavičkami), ako je dané v pravidlách volejbalu. Zobrali sme to s úsmevom a nadhľadom.

Na novomestské derby sme sa zodpovedne pripravili. Hráčky, ktoré z nášho klubu prednedávnom odišli so svojim trénerom, dobre poznáme a mali sme možnosť sledovať aj niektoré juniorské stretnutia na ZŠ Tematínska. Celé zápasy sa niesli v bojovnom duchu a po športovej stránke obe družstvá predviedli množstvo pekných výmen. Vyzdvihujem atmosféru, ktorú pripravili fanúšikovia oboch klubov. Verím, že to bol zážitok pre všetky hráčky.

Do prvého dejstva sme vstúpili s rešpektom a ťažko sme sa vysporiadali s kvalitným podaním súperiek. Vedenie MVK sme vďaka podaniu Paulusovej dokázali stiahnuť, ale koncovka 25:23 vyznela v prospech domácich. V druhom sete sme hru stabilizovali, celý set sme kontrolovali, boli vo vedení, v závere sériou podaní Ondrejkovej nám tento set opäť až veľmi jednoducho ušiel. Za stavu 2:0 pre MVK sa zapojila do hry Nožinová, ktorá výrazne pomohla aj k vyrovnaniu stretnutia na 2:2. Tajbrejk veľmi pripomínal úvod zápasu, kde som zhodnotila našu prvú výmenu a dobrú hru, až pri stave 11:4 pre MVK. Celý prvý zápas bol o podaní a prihrávke, tieto činnosti vyzneli mierne pre domáce hráčky. Rozhodca nastavil latku na „dvojáky“ až príliš vysoko, pískal síce spravodlivo, ale ubral divákom možnosť vidieť veľa dramatických volejbalových momentov - nepíska sa tak ani v extralige. Súper zaslúžene zvíťazili, k čomu som aj osobne zagratulovala kapitánke domácich hráčok MVK. Naše dievčatá môžem pochváliť, že napriek nepriaznivého stavu vydolovali cenný bod. 

Druhý zápas dostala opäť dôveru kapitánka Svitačová. Zaváhanie v našom vystúpení nastalo v druhom sete, kde nás hráčky MVK rozstrieľali na prihrávke. Ostatné sety sa niesli v našej réžii. Vo všetkých herných činnostiach sme mali na vrch. Ubudlo množstvo vlastných chýb a k tomu sme pridali 9 blokov. Tešili sme sa z prvého víťazstva v sezóne.

Dievčatá chválim hlavne za dodržanie taktických pokynov, trpezlivosť, bojovnosť a kolektívny výkon v oboch stretnutiach. Nerada osobne vyzdvihujem jednotlivé hráčky, takmer každá mala aj slabú chvíľku, ale dovolím si povedať, že stabilným výkonom sa u nás prezentovali Ema Benková, Sima Kubišová, Veva Paulusová.

 

4.kolo
VK NMNV - VIVUS Bratislava 1:3 (20,-17,-19,-20);  1:3 (-16,-16,20,-17)

Napriek tomu, že sme privítali ďalšie družstvo z čela tabuľky naše dievčatá pomerne ľahko získali 1.set. Potom sa zápas niesol v duchu nevynútených chýb na oboch stranách so šťastnejším koncom pre družstvo z hlavného mesta. V základnej zostave nám chýbala Svitačová pre chorobu. Vyzdvihnúť môžem len stabilitu na servise. Bohužiaľ, veľmi ma mrzí, že hračky neukázali nič z bojovnosti spred týždňového derby.

Druhý zápas napriek prehre bol oveľa zaujímavejší, na obidvoch stranách stúpla výkonnosť, striedali sa pekné momenty, hlavne vďaka bojovnosti v poli. Dievčence plnili taktické pokyny, nerobili veľa chýb a viac sa koncentrovali na svoj výkon. Súperky zvíťazili zásluhou rozdielových hráčok v ich tíme, ktoré patrične zúročili extraligové skúsenosti.

 

Najbližšie hráme s družstvom COP NITRA dňa 05.12.2015 a domáce stretnutie sa bude konať dňa 12.12.2015 v športovej hale so začiatkom o 11:00 a 13:00 hod. Súperkami budú hračky Považskej Bystrice. Prídete nás podporiť.

 

Lucia Šujanová, trénerka