Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Dievčatá na turnaji v Bulharsku

Naše dievčatá nastúpili s 3 družstvami v kategóriách 1996-97 (juniorky), 1998-99 (kadetky) a 2000-01 (žiačky). V kategórii  1996-97 sa turnaja zúčastnilo 5 družstiev, ktoré hrali systémom každý s každým. Dievčatá si poradili 2:0 s družstvami Sparta (Poľsko) a Trenčín, 2:1 s družstvom Moskva 73 (Rusko) a nestačili len na Limbaji (Lotyšsko). Dievčatá zanechali výborný dojem a len na výpadok s Limbaji predvádzali veľmi pekný volejbal. Ocenenou hráčkou družstva bola Erika Rešutíková, ktorá patrila medzi najlepšie hráčky turnaja vôbec.
Ostatné dievčatá sa tiež nenechali zahanbiť a bol z toho výborný výsledok.

 

 

V kategórii 1998-99 bolo 7 družstiev rozdelených do 2 skupín. My sme mali za súperov: Sparta (Poľsko), Limbaji (Lotyšsko), Moskva 73 (Rusko). Naše dievčatá prehrali len s Moskvou, čo znamenalo, že budú hrať o 3. miesto. V tom sa stretli s Tobolskom (Rusko). Vo veľmi vyrovnanom zápase sa darilo všetkým dievčatám. Nakoniec z toho bolo po výsledku 2:1 bronzové umiestnenie pre naše dievčatá. Ocenenou hráčkou bola Klementína Knezlová, ktorá svojim oduševneným výkonom dokázala strhnúť aj ostatné dievčatá.

 

Kategória 2000-01 bola asi najpočetnejšou kategóriou. Štartovalo v nej 8 družstiev rozdelených do 2 štvorčlenných skupín. Naše dievčatá hneď v začiatku nestačili na Tobols (Rusko). V ostatných zápasoch sa ich hra zlepšovala, porazili domáce Primorsko (Bulharsko) a v zápase o postup do bojov o 3. miesto aj Moskvu 73 (Rusko). Tu sa stretli s družstvom Novokosino (Rusko). V tomto zápase naše dievčatá ukázali veľkú silu, keď dokázali otočiť v 1. sete zo stavu 12:4 na 22:25. V ďalšom sete pokračovali vo výbornej hre a zaslúžene obsadili 3. miesto. Ocenenou hráčkou bola Denisa Martáková, ktorá bola našou najúspešnejšou hráčkou, lebo hrala za všetky kategórie a získala 3 medaile a individuálne ocenenie. Za naše dievčatá nastúpi aj dve posily z Trenčína - libero B. Krajčíková a Deniska Martinková. V tomto družstve je veľa perspektívnych hráčiek, ostáva len veriť že vydržia v nastúpenom trende.
Na turnaji sa celkovo zúčastnilo 13 chlapčenských družstiev a 19 dievčenských. Okrem spomínaných krajín tu štartovali aj družstvá z Gruzínska a Estónska. Preto hodnotíme účasť za veľmi úspešnú. Ostáva len veriť, že takto nazbierané medzinárodné skúsenosti dievčatá využijú v domácich súťažiach a prípadne v reprezentačných výberoch SR.