Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Žiačky VK Nové Mesto nad Váhom napodobnili juniorky na turnaji v Uherskom Hradišti

Naše dievčatá si zmerali sily s poprednými družstvami zo susedného Česka. Napodobnili výkonmi naše juniorky a kadetky a nadviazali na úspech z turnaja v Bulharsku.
Turnaj bol rozdelený do štyroch štvorčlenných skupín. Naše žiačky prešli turnajom bez zaváhania a po výsledkoch 2:0 s družstvami: Junior Brno, Olomouc a Bílovec „B“ postúpili do semifinále, kde sa stretli  s favoritom turnaja Bílovcom „A“. Tento zápas bol predčasným finále. V prvom sete sme bojácnou hrou nezachytili nástup súpera a rýchlo sme prehrávali. Dievčatá sa v závere ešte osmelili, ale po prehre 25:17 sme prehrávali 1:0. V druhom sete sme zapli na vyššie obrátky a agresívnejšou hrou sme donútili súpera ku chybám. V priebehu celého setu sme viedli. Až záverečné polavenie stačilo súperovi na skorigovanie výsledku. Set sme vyhrali 25:23. Tiebreak sme začali vo veľkom štýle. Set sa hral od stavu 5:5. Prvých 5 lôpt patrilo nám a už sme sa videli víťazmi. V žiackom volejbale je však všetko možné a po 6 bodovej šnúre súpera sme prehrávali 11:10. Dievčatá sa však zomkli a set po dramatickej koncovke vyhrali 15:13.
Vo finále nás čakalo družstvo Piešťan, ktoré svojou hrou bez chýb a výbornou technikou narobilo našim dievčatám problémy. Súperovi sme dopomohli aj zbytočnými chybami. Dievčatá zviazané možnosťou vyhrať turnaj robili chyby aké boli v priebehu turnaja len zriedkavé. Nakoniec sme sa však tešili z vydretého víťazstva 2:0 a celkového prvenstva na turnaji.
Na turnaji sa zúčastnilo aj naše „B“ družstvo, ktoré síce skončilo na 16. mieste, ale oproti turnaju v júni ukázalo obrovské zlepšenie a perspektívu do budúcich rokov.