Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Dievčatá pokračujú v príprave

 

Turnaj Přerov
Dievčatá absolvovali základnú skupinu s družstvami: Junior Brno, Ostrava „A“ a Šternberk. Ide o družstvá z juniorskej Extraligy ČR. Dievčatá vyhrali len nad družstvom Šternberka a obsadili v skupine 3. miesto. To nás zaradilo do skupiny o 17.-32. miesto. Naša skupina sa ukázala ako jedna z tých ľahších, preto sme boli s vystúpením v tejto skupine nespokojní. Hráčky predvádzali ustráchaný výkon, bez bojovnosti s množstvom vlastných chýb. Nastúpili sme bez dvoch najlepších junioriek, ktoré mali povinnosti, ale čakali sme že dievčatá sa o miesto v zostave pobijú oveľa viac.
V štvrťfinálovej skupine sme narazili na ďalších ťažkých súperov: Nový Jičín (1:2), Česká Třebová (2:0), Žilina (1:2), Plzeň „B“ (2:1), Bíliková Bratislava (0:2) a Zlín (2:1). Obsadili sme 3. miesto v skupine a nastúpili do boja o 21.-24. miesto. V tejto skupine dievčatá predvádzali výborný volejbal. Pomohol dohovor a hra sa zohratím dievčat zlepšovala.
V skupine o 21. miesto sme sa stretli najskôr s Tatranom Střešovice (2:0) a o konečné 21. miesto opäť so Šternberkom (0:2). Aj keď s umiestnením nemôžem býť ako tréner spokojný, s predvedenou hrou určite ano. Na konci trnaja sme už predvádzali volejbal s prvkami moderného volejbalu. V záverečnom hodnotení vyznel preto turnaj pozitívne. Jedná sa o najkvalitnejšie zápolenie junioriek (do 19 rokov) v bývalom Československu. Naše družstvo bolo veľmi mladé (2 juniorky, 6 kadetiek, 2 žiačky). Ukázalo progres a veľkú bojovnosť.

 

 

 

Turnaj Pezinok
Dievčatá išli na turnaj do Pezinka vyskúšať úroveň družstiev z BA oblasti. V konkurencii Slávia UK „A“ (1999), Slávia UK „B“, Pezinok a Zvolen sa nestratili a obsadili 3. miesto. Umiestnenie mohlo byť aj lepšie, ale v zápasoch s UK „A“ a Pezinkom nezvládli tiebreak a prehrali zhodne 2:1. Hlavne prehra s domácimi mrzí, nakoľko v 2. sete vyhrali 25:5 a zápas mohli dotiahnuť do víťazného konca. Každopádne tréner Marušic poukázal na chyby. Dievčatám chýbala bojovnosť, boli často nepozorné. Ich vystúpenie však bolo hodnotené ako úspešné.

 

 

 

MS Poľsko
Po turnaji v Přerove sa naše dve dievčatá Kafková a Martáková zúčastnili MS vo volejbale mužov v Poľsku. Pozreli si zápas USA – Taliansko. Z hľadiska motivačného im zápas určite veľa dal, nakoľko išlo o popredné svetove volejbalové krajiny. Treba len dúfať, že aj niektoré z našich dievčat sa v dohľadnej dobe dostanú do nejakej mládežníckej reprezentácie a budú pokračovať v nastúpenej ceste, stať sa dobrými volejbalistkami.