Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Volejbalový turnaj bol so striebornou príchuťou

Počas jarmočnej soboty sa konal v športovej hale volejbalový turnaj mužov O Štít Nového Mesta nad Váhom. V minulosti sa podujatie nazývalo Memoriál doktora Antala, ktoré malo už v tej dobe veľký význam v oblasti športových aktivít. Tento halový turnaj má viac ako 30-ročnú tradíciu a každoročne na jarmoku výborne reprezentuje novomestský šport. Turnaja sa zúčastnila aj viceprimátorka mesta Kvetoslava Hejbalová.

„V tomto roku sa turnaja zúčastnili štyri družstvá vrátane domácich hráčov. Pozvanie prijali tímy VKP Žilina, VK Skalica a VI Frankfurt nad Mohanom, ktorý pôsobí v druhej nemeckej lige. Hráči hrali systémom každý s každým na dvoch kurtoch a na tri hrané sety,“ vyjadril sa prezident novomestského volejbalového klubu Peter Jakovlev.

Priebeh zápasu
Športová hala sa na niekoľko hodín stala dejiskom zaujímavých i nervydrásajúcich súbojov či nefalšovanej radosti z každého bodu. Z víťazstva sa napokon tešilo družstvo z Nemecka, ktoré o turnajový triumf súperilo s domácim mužstvom. Frankfurt porazil domácich nekompromisne 3:0 na sety. Bronz si odniesol tím zo Žiliny, ktorému sa podarilo zvíťaziť nad hráčmi zo Skalice. „Som veľmi spokojný s priebehom turnaja. Aj keď druhé miesto našich hráčov bol kolektívny výkon, najlepšie sa dnes darilo Martinovi Dúckemu,“ dodal Peter Jakovlev. „Turnaj prebiehal na veľmi dobrej úrovni, pretože je dôležité, aby pretrvávala aj cezhraničná spolupráca. Muži si navzájom vymieňajú skúsenosti. To, že sa turnaja zúčastnili aj hráči z Nemecka, je veľmi dobré, pretože rozvoj volejbalu je v rámci Európskej únie na vysokej úrovni. Som spokojná, že naše družstvo v tomto športe dosahuje vynikajúce výsledky,“ dodala primátorka Kvetoslava Hejbalová. Hlavnou prioritou turnaja je príprava novomestských hráčov na začiatok ligy, ktorý je plánovaný na 11. októbra.

 

Príprava na extraligu
V tomto roku VK Nové Mesto nad Váhom uzatvoril zmluvu o farme s extraligovou Myjavou, v rámci ktorej štyria talentovaní mladí hráči nastupujú za extraligové mužstvo mužov Myjavy. Počas tejto spolupráce sa v našom meste odohrajú dva extraligové zápasy Myjavy. Znamená to tým pádom výbornú propagáciu tohto športu a mesta Nového Mesta nad Váhom. Volejbalový klub v Novom Meste nad Váhom s 89-ročnou tradíciou patrí k najstarším na Slovensku a na svojom konte má množstvo víťazných medailí. Počas svojho pôsobenia vychoval výborných reprezentantov a talentovaných hráčov.