Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Odpoveď trénerom dievčenských družstiev

 

Vážení kolegovia , tréneri.

Na Správnej rade konanej dňa 13.10.2014 bol Ing. Juraj Šujan menovaný za organizačného pracovníka a šéftrénera všetkých družstiev VK s platnosťou ihneď do 30.06.2015. Okrem iného je Ing. Juraj Šujan športovým manažérom VK od roku 2005, ktorý je prítomný pri rokovaniach vo veciach hosťovaní, prestupov, hráčskych zmlúv hráčov/čok VK, trénerských zmlúv, koncepcií VK, reklamy, atď.

 

1) Úloha Správnej rady: Zorganizovať stretnutie a ponúknuť vedenie dievčenských družstiev trénerom Borsová a Marušic (poverení Ing. Doval, Ing. Šujan)
Dňa 14.10.2014 prebehlo stretnutie v zasadačke VK, kde boli prítomní tréneri Borsová, Marušic a členovia Správnej rady Doval a Šujan.

A) tréneri Borsová a Marušic prijali ponuku pracovať s mládežou naďalej, pretože ako uviedli robia to pre deti a interné problémy medzi pánom Rieckym a VK sa ich netýkajú.

B) členovia/zástupcovia Správnej rady ponúkli trénerom vybrať si družstvo dievčat, ktoré majú záujem viesť v M-SR súťaži.
Pani Borsová vyjadrila názor, že by zvládli všetky Majstrovské súťaže v zložení Borsová, Marušic (staršie  žiačky, kadetky, juniorky). Na to im bolo odpovedané, že o tom rozhodne Správna rada. Správna rada sa zhodla na riešení uvoľniť trénerku Šujanovú (licencia B, trénerský stupeň III, 11 rokov prax v kategóriách dievčatá a chlapci) z volejbalových krúžkov ŠPPN a prípravka chlapci. Vďaka trénerke Šujanovej bude plnohodnotne nahradená činnosť pána Rieckeho.

C) trénerom bolo oznámené, že v najbližšom období obdržia trénerskú zmluvu s VK

D) tréneri Borsová a Marušic pracovali pri družstvách od začiatku sezóny, preto majú najväčší nárok výberu pri vedení dievčenských družstiev v rámci správnych koncepčných krokov. Rozdelenie tréningových skupín bolo na Správnej rade konanej dňa 20.10.2014 navrhnuté po osobných stretnutiach s jednotlivými trénermi nasledovne:

 

Družstvo Staršie žiačky:
- tréner:  Marušic (trénerský stupeň I., licencia C)
- asistent:  Borsová
- odvôvodnenie:  zásluhy za prácu s mládežou a družstvami dievčat
- cieľ:  postup na M-SR starších žiačok do Spišskej N.V., dávať príležitosť mladším žiačkam

Pán Marušic mal záujem aj o družstvo kadetiek, ale jeho terajšie vzdelanie mu neumožňuje byť hlavným trénerom. Nie je možné z hľadiska koncepcie, aby tréner dlhodobo viedol zápasy z lavičky a už vôbec nie v kategóriach žiačky a kadetky.

 

Družstvo Kadetky:
- tréner:  Borsová (trénerský stupeň III., licencia B)
- asistent:  Marušic
- odvôvodnenie:  zásluhy za prácu s mládežou a družstvami dievčat
- cieľ:  postup na M-SR kadetiek do Žiliny, dávať príležitosť najlepším starším žiačkám

V uvedenom maily prezentujete, že trénerka Borsová má záujem byť trénerkou junioriek. Nevidíme problém vo výmene trénerky Borsovej s trénerkou Šujanovou. Tréningové jednotky odsúhlasené Správnou radou v priestoroch CVČ Štúrova a ŠH budú nezmenené. Trénerka Borsová uviedla, že má naďalej záujem pracovať v kategórii prípravka/mladšie žiačky. Prisľúbila len výpomoc na víkendy s družstvami kadetky/juniorky. Uviedla, že nemá momentálne záujem na úkor rodiny absolvovať ani jednu tréningovú jednotku s družstvom kadetky/juniorky. Preto z hľadiska Vašej odbornosti a praxe nerozumieme Vašim požiadavkám, majú čisto len špekulatívny charakter. Vedenie družstva trénerkou Borsovou bez absolvovania tréningových jednotiek s daným družstvom bude jedným z bodov nasledujúcej Správnej rady - nepovažujeme to za koncepčné riešenie.

 

Družstvo Juniorky:
- tréner:  Šujanová (trénerský stupeň III., licencia B)
-  asistent:  Šujan, Jordanov
- odvôvodnenie:  kvalifikovaná trénerka s dlhoročnou praxou u dievčat a chlapcov, pedagogické vzdelanie
- cieľ:  vytvoriť tím, bez nároku postupu na M-SR, dávať príležitosť najlepším kadetkám

Z rozdelenia tréningových skupín vyplýva, že Správna rada rozhodla citlivo a že tréneri, ktorí pracovali od začiatku sezóny v dievčenských družstvách dostali kategórie, kde môžu zúročiť svoju prácu na Majstrovstvách SR.

Správna rada vyjadrila nezáujem o spoluprácu s trénermi bez vzdelania pani Žákovou a pánom Zavarským.

 

2) Úloha Správnej rady: Vypracovať pozvánky a rozdať hráčkam družstiev žiačky, kadetky a juniorky (poverený Ing. Frank)
Na základe rozdania pozvánok hráčkam dievčenskej zložky sa v dňoch 22.10.2014 o 17:00 a 23.10.2014 o 18:00 v Športovej hale v zasadačke  VIP konali stretnutia na vysvetlenia závažnosti situácie ohľadom pokračovania tréningových jednotiek, zabezpečenia trénerov, atď.
Dňa 22.10.2014 sa malé množstvo rodičov tohto stretnutia zúčastnilo a 23.10.2014 bolo stretnutie zo strany dievčat a ich rodičov ignorované.
Na tomto stretnutí mohli byť zodpovedané všetky otázky súvisiace s fungovaním dievčenských družstiev a VK Nové Mesto nad Váhom poskytlo možnosť a zorganizovalo tieto stretnutia.

 

3) Úloha Správnej rady: priebežne pripraviť prihlášky, súpisky (zmeny trénerov) a komerčného mena VK (poverený Ing. Šujan)

Dňa 27.10.2014 boli všetky potrebné tlačivá doručené na SVF a SVF OZ. V najbližších dňoch bude upravený vo všetkých kategóriách dievčenských družstiev:

A) Komerčný názov klubu z VK Ferno Frigolog Nové Mesto nad Váhom na pôvodný dlhoročný názov VK Nové Mesto nad Váhom.
- odvôvodnenie:  mesto Nové Mesto nad Váhom je hlavným sponzorom, garantom mládežníckych družstiev VK (zabezpečuje priestory, energie, majstrovské súťaže mládeže, atď.).  S predstaviteľmi firiem Ferno a Frigolog do dnešného dňa nikto nejednal z kompetentých zástupcov VK o žiadnej spolupráci.

B) Zmena organizačného pracovníka  bez podpisového vzoru.
- odvôvodnenie:  Ukončenie spolupráce s pánom Rieckym

C) Zmena trénerov jednotlivých družstiev.
- odvôvodnenie:  Ukončenie spolupráce s pánom Rieckym

D) Zmena telocvične ZŠ Štúrova pre kategórie dievčat: Staršie žiačky a kadetky.
- odvôvodnenie:  Ukončenie spolupráce s pánom Rieckym

 

4) Úloha Správnej rady: Absolvovať rokovania ohľadom spolupráce s VK na ZŠ Odborárska, ŽŠ Kpt. Nálepku, CVČ Štúrova, ZŠ Tematínska. Následne sústrediť tréningové jednotky do priestorov, ktoré zabezpečujú chod Volejbalového klubu Nové Mesto nad Váhom  (poverení Ing. Doval, Ing. Šujan)

- cieľ:  vysvetliť situáciu VK, zabezpečiť fungovanie jednotlivých zložiek, tréningových jednotiek, prezentovať víziu do budúcnosti a nastaviť model fungovania v sezóne 2014/2015.

Z absolvovaných rokovaní vyplýva nasledovné:
A) ZŠ Odborárska - boli sme oboznámení systémom fungovania strediska a krúžkov na škole. Kedže pán Riecky je učiteľom na tejto škole a fungovanie krúžkov/strediska je zahrnuté v jeho pracovnej náplni - úväzku, nie je možné ho počas sezóny 2014/2015 vymeniť ako vedúceho kružkov. Pán Riecky môže svoju učiteľskú činnosť naďalej vykonávať s deťmi ZŠ uvedenými v pracovných výkazoch. Do budúcna sa nebránime so ZŠ Odborárska spolupracovať, práve naopak, budeme mať záujem a vytvorenie krúžkov volejbal pre sídlisko Rajková/Klčové a ich okolie. Naše kroky na zmenu telocvične na ZŠ Štúrova sú vyhovujúce aj pre pána riaditeľa.

B) CVČ Štúrova - dlhodobý partner VK. V sezóne 2014/2015 sústreďujeme do CVČ Štúrova 84 detí v 6 krúžkoch, ktorých vedúcimi sú tréneri VK. CVČ nám poskytlo ďaľšie tréningové hodiny a možnosť športovať počas víkendov. Toto sme predbežne využili z dôvodu, že telocvičňa CVČ Štúrova má rovnaké rozmery ako ZŠ Odborárska. Je dokonca mierne vyššia. Preto opäť nerozumieme o akom likvidačnom kroku hovoríte. Výhodou je ďalej samostatná trénerská miestnosť poskytnutá vedúcim krúžkov volejbal a nie kabinet učiteľov. Ďalej v CVČ Štúrova sú zabezpečené materiálne podmienky na tréningové jednotky/stretnutia vo volejbale mládeže.

C) ZŠ Kpt. Nálepku - pri stretnutí na škole sme prezentovali snahu VK ísť za deťmi a nie deti za nami. Jedná sa hlavne o mladšie ročníky ZŠ. Bola nám poskytnutá aj možnosť telocvične počas víkendov. Od nasledujúceho ročníka túto možnosť radi využijeme. Musíme sa pripraviť na zabezpečenie zázemia pre krúžky volejbalu a športovej prípravy pre deti a investovať hlavne do potrebného materiálu. V aktuálne  neistej situácii v družstvách dievčat by bol tento krok zbytočný. ZŠ Kpt .Nálepku zohráva významnú úlohu pre prácu s deťmi, hlavne pre deti ZŠ a okolia a deti dochádzajúce z okolitých obcí.

D) ZŠ Tematínska - túto školu využívajú krúžky futbalu a dobre vedeného družstva novomestkých basketbalistiek. Ich prácu s deťmi plne rešpektujeme, fandíme a len v prípade možnosti  uvoľnenia nejakých priestorov sa budeme snažiť od budúceho školského roku podporiť rozvoj volejbalu aj na tejto škole pre veľké sídlisko Hájovky a deti ZŠ Tematínska.

 

5) Iné:
Záverom by sme chceli podotknúť, že pán Šujan nerobí žiadne kroky svojvoľne a nekonal tak ani v minulosti. V minulosti dievčenskú zložku viedol pán Riecky, za ktorú bol z hľadiska rozvoja a koncepcie zodpovedný. Nebudeme sa už ďalej k pánovi Rieckemu vyjadrovať, kedže sme s ním rozviazali veškerú spoluprácu. Pán Šujan viedol ako šéfrener a organizačný pracovník chlapčenskú zložku, kde dlhodobo a koncepčne pracujú všetci tréneri. Sú za svoju prácu zodpovední. Vo všetkých chlapčenských súťažiach sa pravidelne zúčastňujeme M-SR, čo je pre útvar talentovanej mládeže pri konkurencii vyšších stredísk SVF úspechom. Taktiež spolupracujeme s extraligovým klubom SPARTAK MYJAVA a tým sme dali obojstranne možnosť ambicióznym mladým hráčom napredovať. Pán Šujan nemá žiadne podpisové právo a všetka jeho činnosť a úlohy sú kontrolované a odsúhlasované Správnou radou VK.

V novembri 2014 budete pozvaní na trénerskú radu. Dostanete potrebné materiály pre jednotné fungovanie trénerov a družstiev VK (vyúčtovania zápasov, príkazné zmluvy, plán dopravy na M-SR zápasy, dochádzku tréningov, adresáre družstiev, rozlosovania, zoznam materiálu, hráčov, atď.). Trénerská rada bude zvolávaná minimálne 5 krát ročne (1 x za dva mesiace). Na trénerskej rade môžete dávať pripomienky a podnety (návrhy, nápady, požiadavky na turnaje, materiál) zástupcovi trénerov, ktorého si sami zvolíte. Ten ich predostrie ako pozvaný hosť Správnej rade. V prípade Vašich požiadaviek  je Vám k dispozícii oficiálny mail VK: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

Dôležité!
Vážení tréneri, ako sami vidíte tak vedenie VK má v krátkom období za sebou kus dôležitej práce. Zabezpečili sme všetkým družstvám potrebné tréningové priestory a zodpovedných trénerov  na vykonávanie činnosti VK a všetkých našich družstiev. Vyzývame Vás, aby ste svoje poslanie viedli profesionálne, boli príkladom pre ďalšie generácie novomestkých volejbalistov a volejbalistiek.
V prípade, že nebudete akcecptovať ponúkané možnosti Volejbalového klubu Nové Mesto nad Váhom a nebudú sa hráčky dievčenských družstiev zúčastňovať tréningového procesu, budeme nútení odhlásiť majstrovskú súťaž tých družstiev, ktorých sa to bude týkať.
Veríme, že slová dievčenských trénerov, ktorým záleží na dokončení súťažného ročníku 2014/2015 sú pravdivé a dokážu patrične vysvetliť aj hráčkam VK závažnosť vyhrotenej situácie a dôsledky ich rozhodnutia.

 

Ďakujeme za pochopenie.

 

S úctou Správna rada VK Nové Mesto nad Váhom