Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Sumár zápasov junioriek VK Nové Mesto nad Váhom

5. kolo VK Nové Mesto nad Váhom – Palas Levice
 2:3 (15,-21,-20,24,-4)
 3:2 (-19,-12,21,18,15)

Zostava: Ondreičková, Fraňová, Dedíková, Svitačová, Benková, Pavlusová, L – Vojtechová M. (Nožinová, Králiková, Šprinclová, Hrneková, Loffayová) V piatom kole sme na domácej palubovke privítali družstvo Palas Levice, ktoré mohlo hrať uvoľnene aj z toho dôvodu, že sú organizátorom finálového turnaja M-SR junioriek a tým majú zabezpečenú istú účasť na tomto turnaji. Naše dievčatá sa po prvý raz predstavili pod vedením trénerskej dvojice Šujan – Šujanová. Po prvom spoločnom tréningovom týždni sa ťažko trénerom určovala základná zostava. Napriek tomu, hráčky vstúpili do zápasu odvážne a hlavne vďaka kvalitnému podaniu zvládli 1. set prvého zápasu bez vážnejších problémov. Našou slabinou v ďalšom priebehu oboch zápasov bol blokársky post a skutočnosť, že 3 hráčky zo základu boli po stužkovej slávnosti. Aj tak však treba hráčky pochváliť za kolektívny výkon, ktorý predviedli v oboch stretnutiach. Dokázali sme v oboch zápasoch otočiť nepriaznivý vývoj a získať tak cenné body.

 

6. kolo Vivus BA – VK Nové Mesto nad Váhom
 3:1 (21, 12,-24,11)
 3:0 (20,11,17)

Zostava: Ondreičková, Fraňová, Hlinková, Sláviková, Svitačová, Benková, L – Vojtechová M. (Králiková, Šprinclová, Dedíková) Vivus BA – farma BVK BA (nástupca Doprastavu BA) nenechal v domácom prostredí nič na náhodu. Výšková prevaha a skúsenosti hráčok z extraligového BVK nás pripravili o dobre rozohraný 1. set prvého zápasu. Ľahké chyby nášho družstva v obrane v poli, na prihrávke a útoky súperky Maštalírovej do zadných pozícií diktovali priebeh prvého zápasu. V 3. sete svitla iskrička nádeje, keď sme zvládli z 20:17 vybojovať cenný set a to hlavne vďaka kvalitným útokom Svitačovej. Dievčatá z Vivusu v ďalšom priebehu oboch zápasov nenechali nič na náhodu. Vynikali hlavne zohratosťou, čo sme mohli sledovať hlavne po ich obrane v poli. Každá hráčka vedela pripraviť svojou náhrou útočnú pozíciu pre spoluhráčku.
Po zápase sa s dievčatami v kabíne rozlúčili hráčky Šprinclová a Dedíková, nakoľko nie je v ich záujme absolvovať s družstvom spoločný tréningový proces. Týmto svojím krokom sú si taktiež vedomé, že tak nebudú nominované na ďalšie majstrovské zápasy.

 

7. kolo VK Nové Mesto nad Váhom – Slávia UK BA
 0:3 (-14,-26,-20)
 0:3 (-16,-16,-18)

Zostava: Ondreičková, Sláviková, Benková, Drobňáková, Svitačová, Hlinková, L – Vojtechová M. (Pavlusová, Králiková, Hrneková) V siedmom kole sme privítali na domácej palubovke favorita skupiny, ktorý stratil doposiaľ 2 sety. Po 3 týždňoch spoločného trénovania s dievčatami sa nám podarilo zmeniť herný systém z predošlých zápasov. Cieľom je využiť potenciál blokárky Benkovej aj pri útoku zo zadných pozícií diagonálnej hráčky. Do hry sa zapojili aj staronové hráčky, ktoré dlhšiu dobu pauzovali a prišli pomôcť kolektívu – Drobňáková a Hlinková. Na druhej strane sme stále nemohli počítať so zranenou Rešutíkovou a Nožinovou,  Fraňová mala ešte posledné povinnosti po stužkovej. Jadro tohto úzkeho kádra tvorené prevažne kadetkami, nemohlo v tomto dvojzápase konkurovať družstvu Slávia UK. Dievčatá však dokázali hrať uvoľnene bez ohľadu na bodové zisky, odohrali tak množstvo pekných výmen a hrali na hranici svojich možností. Aj napriek prehre, tréneri boli s výkonom dievčat spokojní.

V ďalšom kole v sobotu 6.12.2014 sa naše juniorky popasujú s družstvom Bílikova Bratislava na ich palubovke.