Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Žiaci na turnaji v Ostrave

V dňoch 29. - 30. decembra 2014 sa žiaci VK Nové Mesto nad Váhom zúčastnili medzinárodného turnaja v Ostrave. Turnaja sa tiež zúčastnili veľmi kvalitné poľské tímy. Už počas rozcvičovania sa bolo jasné, že práve Poľsko, ktoré je volejbalová "veľmoc", má jasné kvality. Pre naše družstvo bol tento turnaj príležitosťou pre získanie nových skúseností, ktoré by využilo pri prípadnom postupe na M-SR.

Herný systém bol na dva hrané sety, kde sa započítavali body za každý vyhratý set. Naše družstvo bolo posilnené o dvoch hráčov z Myjavy Polák a Ružička, ktorí s veľkou pravdepodobnosťou budú zaradení aj do zostavy pri prípadnom postupe na M-SR. Prvý zápas sme hladko zdolali Ostravu s výsledkom 2:0. Ťažšie zápasy sme odohrali s tímom Czechowice-Dziedzice (PL) s výsledkom 2:0 v náš prospech, a tiež s tímom Nový Jičín (ČR), kde sme potvrdili skúsenosti našich starších hráčov s rovnakým výsledkom 2:0. Ďalší ťažký zápas prišiel s tímom Gornik Radlin (PL), ktorý je na vysokej úrovni no napriek tomu naši chlapci odviedli skvelú hru hlavne pri dravých výmenách o každý bod. Menovite naši výborní blokári Ferianec, Polák a treba spomenúť taktiež tvrdý smečiarsky útok Watzka, ktorý bol ozdobou turnaja a domov si odnášal ocenenie najlepší hráč turnaja. Veľmi dobre zvládol situáciu mladý nahrávač Muth, pre ktorého bol tento turnaj bohatý na skúsenosti. Zápas sa skončil s výsledkom 1:1.

V druhom hracom dni sme hrali o umiestnenie s prvými tromi súpermi z druhej skupiny a odnášali sme si cenné body získané od našich dvoch súperov v našej skupine. Prvý ranný zápas sme odohrali proti bronzovému tímu M-ČR Znojmo, kde sme tento tím neustále doťahovali k výsledku a prvý set nás zdolali v pomere 25:23. Naši chlapci sa týmto výsledkom viac vyburcovali a zistili, že tento tím sa dá aj poraziť a v druhom sete sme svojou obranou na bloku a razantným útokom zdolali súpera v pomere 25:19. Najťažší zápas turnaja nás čakal proti TS Volley Rybnik (PL), kde kvalita  bola na výbornej úrovni no ako sme s malou dušičkou nastupovali, tak sme videli, že aj kvalitný súper vie robiť chyby no do úspešného konca vždy prišiel aj tak súper. Vzdávam hold všetkým našim chlapcom, pretože sa nevzdali a bojovali až do konca a to aj pri veľkých chybách rozhodcu, kde nás obral o dva body za nášho víťazného stavu 23:22 a tým sme prišli o dôležitý bod, ktorý nás delil pri záverečnom umiestnení družstiev. Posledný zápas sme odohrali proti výberu libereckého kraja mesta Česká Třebová, kde sme sa vrhli na súpera s veľkým odhodlaním zvíťaziť čomu nasvedčoval prvotný stav 8:2 no koncovku nám dotiahli, a či už únavou alebo skúsenosťami nás porazili aj v druhom sete.
Obsadili  sme krásne 4. miesto, čo považujem za veľký úspech pre mňa ako trénera aj tím, ktorý získal mnoho platných skúseností.

 

 Žiaci VK Nové Mesto nad Váhom

 

Mikuláš Jordanov