Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Juniori VK Nové Mesto nad Váhom na turnaji v Poľsku

Tak ako v roku 2013, sme aj koncom minulého roka po turnaji kadetov a juniorov v Ostrave cestovali priamo do Bielsko-Biala (PL) na už tradične kvalitne obsadený turnaj juniorov. Pre organizátorov to bol v poradí už 12. medzinárodný turnaj pod názvom BIELSKO-BIALA CUP 2014, ktorý sa konal v termíne 29.-30. decembra 2014. Juniorské družstvá Polska sú v ročníkoch narodenia 1996 a mladší (pozn. v našej domácej súťaži 1995 a mladší).

Tak ako v minulosti zahraničné družstvá ČR a SR majú možnosť štartovať na tomto turnaji s dvomi staršími hráčmi – teda ročníkom 1995. My sme sa rozhodli pokračovať v rovnakom duchu ako v Ostrave a turnaj sme chceli odohrať s chlapcami 1996 a mladší a dať tak šancu ukázať sa hráčom družstva SPARTAKU Myjava. Cestovali sme teda v zložení za VK Nové Mesto: Valo, Ševcech Šimon, Šišovský, Mitana, Kraisl a za SPARTAK Myjava: Gelen, Dubovský, Zeman, Nemec pod vedením trénerov Šujan a Pipa.
V tejto zmiešanej zostave sme sa predstavili po prvý raz. Na turnaji v Bielsko–Biala neexistuje ľahký súper. V ranných hodinách si tréneri vylosovali skupinu z pomedzi 8 účastníkov.

Najskôr sme sa v skupine postupne predstavili z družstvami na 3 hrané sety, po výsledkoch:

VK Nové Mesto MY – Ostrava juniori (ČR)  0:3 (-16, -19, -23)
VK Nové Mesto MY – BB TOP Jedinka (PL)  0:3 (-22, -17, -18)
VK Nové Mesto MY – Skoczów (PL)  1:2 (-15, 26, -23)

V skupine sme skončili po vyhratom jednom sete na 4. mieste a nasledovali zápasy o umiestnenie. Najskôr zápas z tretím z  "B" skupiny na dva víťazné sety:

VK Nové Mesto MY – KENTY (PL)  2:0 (22, 17)

a súboj o 5. miesto:

VK Nové Mesto MY – Ostrava kadeti (ČR)  0:2 (-23, -17)

Družstvo VK Nové Mesto nad Váhom Myjava

Na turnaji sa nám nepodarilo obhájiť pekné 3. miesta z posledných dvoch ročníkov. Skončili sme nakoniec na 6. mieste. Ukázalo sa, že základná skupina, v ktorej sme boli, mala aj finalistov, kde napokon Ostrava juniori vo finále zdolali  Skoczów (PL) v pomere 2:1 a zaslúžene vyhrali a zároveň obhájili prvenstvo z minulého roku. Nám turnaj priniesol poznatky, že robíme oveľa vačšie množstvo vlastných nevynútených chýb v útočnej fáze a sme podstatne menej bojovnejší (zapálení do hry) v obrannej činnosti v poli. Prehrali sme dobre rozohrané sety práve z uvedených dôvodov a súperom sme pomáhali vlastnými chybami otáčať pre nich nepriaznivý stav. Napriek tomu sme dali šancu zahrať všetkým hráčom a mali možnosť porovnať sa s volejbalovejšou susednou krajinou. Tréner Pipa po turnaji navrhol, že aby náš klub mohlo reprezentovať na záverčných turnajoch M-SR žiakov, kadetov a juniorov (kde máme postupové ambície) viacero hráčov SPARTAKU Myjava.
V dnešnej dobe, už po skončení prestupových termínov vieme povedať, že mládežnícke družstvá chlapcov posilnili zo SPARTAK Myjava: WATZKA (1999), POLLÁK (1999), RUŽIČKA (1999), ZEMAN (1998), PORTÁŠ (1996) a z VKP Bratislava–Žilina: IHNÁT (1996). Vo vačšine prípadoch sme sa tak rozhodli z hľadiska možnosti väčšieho objemu majstrovských zápasov pre jednotlivých hráčov, keď družstvo Myjavy je len v súťaži juniorov. Chlapci môžu získať skúsenosti pod VK Nové Mesto nad Váhom aj na závěrečných M-SR mládeže, byť oporami družstiev, prípadne si odniesť jeden z cenných kovov.
Za pozvanie do BIELSKA–BIALA ďakujeme Darekovi. Verím, že si zmeráme opäť sily na 3. ročníku EMERSON CUP 2015. Tento medzinárodný turnaj plánujeme zorganizovať v termíne 2.-5. apríla 2015 počas Veľkej Noci v mestkej športovej hale.