Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Majstrovstvá SR juniorov - hodnotenia stretnutí

Tréner juniorských majstrov Slovenska Juraj Šujan zhodnotil jednotlivé zápasy turnaja nasledovne:

 

VK Nové Mesto nad Váhom - SPU Ekonóm Nitra  3:0 (19, 22, 28)
Bilancia v dlhodobej časti so súperom, ktorého dobre poznáme 4:4. Už celoročné výsledky naznačovali vyrovnaný zápas. Nitrania boli posilnení o juniorského reprezentanta Petra Porubského. Keďže Porubský v druhej časti hosťoval na Myjave, jeho prínos pre družstvo na zladenie s družstvom sme nehodnotili ako kľúčový. Nitrania nás vždy porazili, keď sme robili my viacej nevynútených chýb.
V prvý set sme mali po celý čas pod kontrolou, aj keď úvod bol poznačený nervozitou na oboch stranách. V druhom sete sa Nitrania dostali do trojbodového nádskoku 13:10, postupne sa nám ho podarilo otočiť a set ukončil esom Ihnát. Úvod tretieho setu bol poznačený rovnakým priebehom. Súper sa dostal do štvorbodového vedenia v strednej časti, Konc ustál prihrávku a postupne sme doťahovali. Od stavu 24:24 čakala divákov koncovka, na konci ktorej sme využili svoj piaty mečbal. Tento zápas nám naznačil dôveru v naše schopnosti a preveril nás v nepriaznivých stavoch. Zvládli sme ho za cenné 3 body, ktoré nás predurčovali budúcim medailistom. VK Nové Mesto nad Váhom - MVK Stará Ľubovňa  3:1 (14, -22, 17, 13)
V tomto zápase sme mali potvrdiť úlohu favorita. Súpera viedol hráč Peter Malachovský, ktorý je osobnosťou domácich aj v zápasoch extraligy mužov.  Nepodarilo sa nám ho eliminovať. Napriek tomu sme využili nižších hráčov základnej zostavy Ľubovčanov. Naša úspešnosť na útoku cez 70% hovorila za všetko. Zápas bol až na zaváhanie v druhom sete z našej strany po celý čas pod kontrolou. VK Nové Mesto nad Váhom - VK Chemes Humenné  3:0 (22, 16, 11)
V sobotu nás čakal súper zvučného mena. Humenčania prišli na tento turnaj s omladeným skoro "kadetským" družstvom vedením skúseným nahrávačom. Chlapcov sme dobre poznali a vedeli, že im nechýba sebavedomie. Prvý set sa neniesol v ľahkom duchu, do strednej pasáže sme prehrávali a postupne sa prejavili naše väčšie skúsenosti. Zápas od polovice druhého setu nabral z našej strany správne obrátky a dohrávali sme takmer exibíciou. Zaslúžene sme si odniesli cenné 3 body, keď sme boli lepší vo všetkých herných činnostiach. Ušetrili sme aj množstvo síl potrebných pre ďalšie súboje. Týmto víťazstvom sme sa posunuli už na isté 3. miesto. VK Nové Mesto nad Váhom - COP Trenčín  2:3 (26, -17, 25, -17, -10)
Zápas s jedným z favoritov na Majstra, družstvo z hráčmi s množstvom reprezentačných a extraligových skúseností. Nemali sme čo stratiť. Na Trenčanov sme si celkom verili, nemali istú základnú zostavu, chlapci nepôsobili nahecovaným dojmom. Miestami ich výkony vyzerali, ako keby ich to nebavilo - možno podcenenie. Prvý set sme v dramatickej koncovke so šťastím uhrali. V druhom mali Trenčania navrch, snažili sa odstaviť Pokopca na príjme. Set dotiahli do víťazného konca. V treťom sete sme v úvode chytili najlepšiu pasáž v zápase a viedli sme už 20:12, po štyroch pokazených servisoch Ihnáta sme do hry zapojili dvojstriedaním Moravčíka s Adamom Ševcechom a súper začal doťahovať. Urobili sme pár lacných chýb a zrazu bolo 23:23, koncovku sme zvládli vo svoj prospech. Štvrtý set sa niesol podobne ako druhý, Trenčania získali pohodlný nádskok a set pohodlne vyhrali. Do tajbrejku lepšie vstúpili hráči, strany sa točili za stavu 8:5 pre COP, po Koncovom taktickom servise sa nám podarilo otočiť na 9:8. Tešil som sa na dramatickú koncovku. Bohužiaľ náš záver bol spojený netaktickou náhrou, vlastnou technickou chybou, po time oute esom a chybou rozhodcu a bolo po dráme. Trenčania zaslúžene vyhrali, využili domáce prostredie, zatlačili nás najlepšie z družstiev servisom, z čoho pramenilo ich využitie ich najlepšej činnosti - množstvo blokov. Z taktického hľadiska hráči Slávie Svidník povzbudzovali COP, na tribúnach to vrelo z oboch fanúšikovských táborov. VK Nové Mesto nad Váhom - MVK Slávia Svidník  3:1 (-19, 23, 17, 16)
Zápas o konečné medailové umiestnenie. Favorit Svidník. Družstvo výborná partia, v klube dlhodobo výborné výsledky z mládežou, hráči opäť s reprezentačnými a extraligovými skúsenosťami. Nemali sme čo stratiť iba vracať smiley - prehru spred dvoch rokov na M-SR kadetov, keď sme viedli 2:0 alebo ich povzbudzovanie družstva COP. V prvom sete hráči dodržiavali taktické pokyny, nehrali sme zle. Boli sme pár krát v sieti a súper mal na vrch hlavne pri podaní Ščerbu. Dostali sme 6 es a 4 bloky. Hlavne Konc nebol ešte v prevádzkovej teplote, čo sa s ním nieslo do koncovky polovice druhého dejstva. Po prvom technickom time oute sa východniarom zranil nahrávač Jurko a nastúpil mladší talentovaný Goč. Vedeli sme, že máme šancu. Druhý set sme ešte prehrávali 22:20, opäť sa nám podarilo uhrať koncovku, čo bolo kľúčovým momentom vývoja zápasu. Neviem či so šťastím. Na turnaji sme uhrali všetky sety, ktoré súper nemal pod kontrolou. Goč ani nezmenil taktiku hry od Jurka, hráči ho nepodržali a to bola voda na náš mlyn. Výborne sme takticky podávali, čítali hru a uštedrili Svidníčanom až 16 blokov. V treťom a štvrtom sete sme viedli zhodne 20:12. Nahecovaní Novomešťania nedávali súperovi už žiadnu šancu. V určitých momentoch štvrtého setu si hráči viacej všímali fanúšikov ako hru. Eufória bola obrovská a chuť zvíťaziť na našej strane, uhrali sme to srdiečkom. Svidníčania mali v skupine východ z 32 zápasov len jednu prehru, druhá ich stretla až v boji o titul majstrov Slovenska v poslednom zápase sezóny od Novomešťanov.