Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Juniorky vstúpili do nového roka víťazne

Už pred posledným decembrovým zápasom sme hráčkam prízvukovali ako musíme vstúpiť do nového roka a ako si predstavujeme ukončenie prvej časti súťaže pred odvetami. Vylosovanie nám pridelilo do posledných kôl hrateľných súperov UKF Nitra a priebežne posledné družstvo z Púchova. Každý zápas mal pre naše hračky inú príchuť. Hráčky UKF boli v tabuľke pred nami. Púchov, asi jediné družstvo, pri ktorom sa museli dievčatá pripraviť a zobrať na seba úlohu favoritiek. Teraz vieme, že sa nám cieľ podaril naplniť na 100%, 4 víťazstva a ďalšie body z paluboviek súperiek.

Je to odmena pre hráčky za 'odmakané' tréningy počas sviatkov, niekedy aj dvojfázové. Pri zlaďovaní hernej časti nám počas sezóny veľmi pomáhajú zápasy so staršími bývalými hráčkami a prípravné zápasy so staršími žiakmi.

Prvú časť hodnotíme pozitívne. Uhrali sme zápasy presne s tými súperkami/družtvami, s ktorými máme predpoklady vyhrávať. Fakt je, že sme nepriniesli zápasy od favoritov, prvej päťky súťaže. Nemali sme so súpermi ako Slavia UK, Bilíkova, COP NR, VIVUS BA, či Levice ani športové šťastie, kde by súperi prišli proti nám v slabšej zostave. Hrali naplno a my vieme ohodnotiť naše reálne možnosti. Táto súťaž má svoju kvalitu a pre naše hráčky dostatočne spĺňa parametre, môžeme sa posúvať dopredu. Po mentálnej stránke sa tiež dievčence musia vysporiadať s pozíciou líderky družstva - všetky. Máme úzky káder, ale súdržný. Hráčky musia zvládať situácie, ku ktorým sa možno dostávali v minulosti len sporadicky.  Preto sa nedajú veľmi vytknúť zápasy s Púchovom a Považskou Bystricou, kde sme pri vedení 2:0 zvíťazili až v tajbrejku. Na 100% to nejde. Tešíme sa na odvety, stále chceme predvádzať hru, ktorá nám všetkým prinesie radosť. Cieľom je zopakovať jesennú časť a jedno víťazstvo od favoritiek by bola len čerešnička.

 

Hodnotenie posledných zápasov:

16.01.2016 / 8.kolo VK Nové Mesto nad Váhom  - Volley project UKF Nitra

3:1 (-14,16,16,21); 3:0(23,22,19)

Na súperky z Nitry sme sa zodpovedne pripravovali počas sviatkov sme nelenili, vedeli sme, že ak nechceme zostať na posledných priečkach prvej ligy junioriek , musíme na domácej palubovke s UKF bodovať. Nitranky nás v prvom sete zaskočili výbornou obranou v poli, počas celého setu sme len veľmi ťažko zložili loptu na zem. Vedenie UKF v 1.sete 25:14 bolo zaslúžené. Od druhého setu a v podstate aj počas celého prvého zápasu sme v útoku zaostávali nad očakávaniami. V domácom prostredí sme pritvrdili na servise, naše dievčatá sa vyvarovali lacných chýb na útoku (hrali sme viac technicky ako razantne), zápas sme dostali pod kontrolu a tešili sme sa z víťazstva .

Do druhého zápasu sme nastúpili zlepšenou hrou na útoku a vedenie sme mali stále na svojej strane. Peknými momentami a razanciou sa ukázala Naty Blizmanová, ktorá sa pripojila dobre hrajúcej Sime Kubišovej. Negatívom bolo len zbytočné zaváhanie v prvých dvoch setoch (1.set vedenie o 5bodov, v 2.sete dokonca 20:10). Treba si uvedomiť, že každá strata koncentrácie nás môže stáť body, na ktoré tvrdo pracujeme na tréningoch.

 

23.01.2016 / 9.kolo 1.VK Púchov - VK Nové Mesto nad Váhom

2:3 (-22,-15,22,22,-10); 0:3(-15,-21,-22)

Za nie veľmi priaznivej teploty (16,8 stupňov v telocvični Gymnázia) sa do zápasu lepšie dostali domáce hráčky. Ich viac bodové vedenie bolo spôsobené neúčasťou dobre hrajúceho nášho libera Niny Hrnekovej (zdravotné problémy) a Natalky Nožinovej. Úlohu prihrávajucej hráčky musela na seba prevziať Ema Benková a v určitých postaveniach blokárka Sima Kubišová. V prvom sete sme nakoniec nepriaznivý stav dotiahli . V závere setu opäť pomohla sériou na podaní Veva Paulusová . Koncovku so sebavedomím, razantne zobrali na seba naše smečiarky. Druhý set aj vďaka 7 esám nemali domáce veľkú šancu vstúpiť do hry. V treťom dejstve považujeme za kľúčový moment stratu vedenia z 15:10, kde nastalo opäť poľavenie koncentrácie, ktoré nás pripravilo o zisk 3 bodov. Príjemným momentom bola obetavosť nahrávačky Soni Králikovej, na ktorej bolo stále cítiť , že chce v tomto zápase bodovať naplno. Už v zápase s UKF ukázala, že žiadna lopta nemusí byť stratená. Nakoniec sa v zápase rozhodovalo až v závere tajbrejku, kde sa nám podarilo súperkám odskočiť a získať 3 víťazstvo za sebou.

Druhý zápas opäť lepší ako prvý. Všetky hráčky podávali kolektívny výkon, dobre sme podávali a v zápase sme dominovali. Môžeme dnes pochváliť za najstabilnejší výkon v oboch zápasoch Simu Svitačovú, ktorá plnila taktické pokyny a veľmi variabilne útočila, čo nie je jej hlavnou úlohou pre tím. Chybičky pri neúčasti libera, ktoré sa objavili si preberieme v šatni a môžeme sa posunúť o krok vpred.  V druhých zápasoch sa opäť  prejavila aj naša dobrá fyzická pripravenosť. Víťazstvo 4. v poradí zaslúžené . Týmto zápasom sme zároveň uzavreli prvú časť súťaže, kde sme priebežne  na 7.mieste v 1.lige junioriek.

Priebežné výsledky našich junioriek ...

 

Najbližším súperom sú Levice. Máme zdravé sebavedomie, vieme čo môžeme od levičaniek očakávať. V poslednom zápase proti Slavii UK (2:3,2:3) hovoria o ich kvalite. Nie sme favoriti, ale ideme bojovať a pokúsime sa predĺžiť našu sériu.

 

Vážení športoví priatelia, fanúšikovia, rodičia, hráčky, hráči,
pozývame Vás na najbližšie domáce stretnutia 1.ligy junioriek, ktoré sa odohrajú v športovej hale v hracích časoch o 15:00h a o 17:00h:
dňa 06.02.2016 = 10.kolo VK NMNV - Levice
dňa 20.02.2016 = 12.kolo VK NMNV - MVK NMNV

 

Tréneri Lucia Šujanová a Juraj Šujan