Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

EMERSON CUP 2016 - starší žiaci

Na Veľký piatok 25.03.2016 sa uskutočnil v športovej hale v Novom Meste nad Váhom turnaj starších žiakov pod názvom EMERSON CUP 2016. Pôvodným zámerom bolo nadviazať na už tradične kvalitne obsadený turnaj juniorov. Zároveň sme chceli do nášho mesta prilákať zahraničné zastúpenie a družstvá z iných súťaží (oblastí) Slovenska. Po oslovení 25 družstiev (SR, ČR, PL) prijali pozvanie prevažne domáce kluby a bohužiaľ na poslednú chvíľu sa družstvo Ostravy pre interné problémy z turnaja odhlásilo. Napokon na turnaji štartovalo 7 družstiev starších žiakov a družstvo junioriek VK Nové Mesto nad Váhom. 

Družstvá boli rozdelené podľa výkonnosti v domácich súťažiach do dvoch 4-členných skupín (A skupina: VK JUNIOR Poprad, VKP Bratislava, VK Bystrina SPU Nitra, VK Nové Mesto nad Váhom žiaci a B skupina: ŠK Gymnázium Humenné, VKM Stará Ľubovňa, VŠK Púchov, VK Nové Mesto nad Váhom juniorky), v ktorých prebiehali stretnutia na 2 hrané sety systémom každý s každým. Zo skupín  postupovali 2 najlepšie tímy do semifinále a bojov o medaile. Druzštvá na 3,4 mieste odohrali podobným spôsobom zápasy o konečné umiestnenie. Všetky zápasy v nadstavbe sa hrali na 2 víťazné sety. Zúčastnené družstvá odohrali na turnaji zhodne po 5 zápasov (minimálne 10 setov), na turnaji mohli diváci sledovať celkovo 20 stretnutí.

 

Výsledky našich družstiev:

A skupina žiaci:
VK NMnV - VK JUNIOR Poprad 0:2 (-22,-16)
VK NMnV - VK Bystrina SPU Nitra 2:0 (23,18)
VK NMnV - VKP Bratislava 1:1 (-24,23)

semifinále:
VK NMnV - ŠK Gymnázium Humenné 0:2 (-15,-20)

o 3.miesto:
VK NMnV - VKM Stará Ľubovňa 2:1 (22,-19,9)

"S celkovým umiestnením chlapcov na turnaji som spokojný. Prezentovali sme sa dobrým príjmom a podaním. Ďalšiu prípravu zameriame hlavne na vačšiu agresivitu a razanciu na útoku. Na útok sme doplatili hlavne v prvom stretnutí proti Popradu. U našich chlapcov parametroví popradčania vzbudzovali až príliš veľký rešpekt. V našej súťaži sa nestretávame pravidelne s tak kvalitnými družstvami , ako sa u nás prezentovali druzstvá z východu Slovenska. Turnaj nám ukázal momentálnu situáciu volejbalu na Slovensku a tiež sme mohli vidieť naše slabiny. Určite to bola výborná konfrontácia družstiev , ktoré budú hovoriť aj do medailových umiestnení na finálovom turnaji M-SR (20-22.05.2016). Družstvo Popradu sa aktuálne vzdalo s kapacitných dôvodom organizácii finále , preto nový usporiadateľ bude známy až po ukončení výberového konania" zhodnotil Mikuláš Jordanov, tréner družstva žiakov.

B skupina juniorky:
VK NMnV - ŠK Gymnázium Humenné 0:2 (-15,-20)
VK NMnV - VŠK Púchov 1:1 (-23,22)
VK NMnV - VKM Stará Ľubovňa 1:1 (24,20)

o umiestnenie:
VK NMnV - VKP Bratislava 0:2 (-24,-17)

o 7.miesto:
VK NMnV - VK Bystrina SPU Nitra 2:0 (17,21)

"Kedže máme v súťaži junioriek prestávku, rady sme prijali pozvanie na turnaj žiakov. S kategóriou žiakov máme pozitívne skúsenosti, hrávame prípravné stretnutia s našimi staršími žiakmi, takže som vedela do čoho ideme. Baby podali solídne výkony, tlačili sme chlapcov na podaní, bojovali sme v obrane v poli. Mohli sme si vyskúšať obranu po razantnejších útokoch, ako sa u dievčat stretávame len u rozdielových hračkách z našej súťaže junioriek. Hrali sme na chlapčenskú sieť, preto sme na útoku chlapcov viac menej len technicky trápili umiestnenými ulievkami :-) Verím, že sme na turnaji boli oživením a aj 4 vyhraté sety ukázali, že sme neboli zlý "doplnok". Najbližšie sa v domácej hale predstavíme proti Slávii UK Bratislava dňa 9.4.2016 o 15 a 17:00hod." zhodnotila Lucia Šujanová, trénerka družstva junioriek.

 

Celkové poradie 1.ročník EMERSON CUP 2016 starší žiaci:
1.miesto - ŠK Gymnázium Humenné
2.miesto - VK Junior Poprad
3.miesto - VK Nové Mesto nad Váhom (žiaci)
4.miesto - VKM Stará Ľubovňa
5.miesto - VKP Bratislava
6.miesto - VŠK Púchov
7.miesto - VK Nové Mesto nad Váhom (juniorky)
8.miesto - VK Bystrina SPU Nitra

Po odovzdaní medajlí a diplomov boli vyhlásení najlepší hráči na turnaji:
Najlepší nahrávač - Samuel Muth (VK Nové Mesto nad Váhom)
Najlepší smečiar - Pavol Kurej (ŠK Gymnázium Humenné)
Najlepší blokár - Róbert Rodziňák (VK Junior Poprad)
Najlepšie libero - Ivan Runčák (VKM Stará Ľubovňa)
MVP najužitočnejší hráč turnaja - Tomáš Coma (ŠK Gymnázium Humenné)

 

Všetkým družstvám sa chcem poďakovať v mene firmy EMERSON a VK Nové Mesto nad Váhom za prijatie pozvania, víťazom a ocenením srdečne gratulujem a teším sa na ďalší ročník. Poďakovanie patrí samozrejme fanúšikom, rodičom, sponzorom, mestu Nové Mesto nad Váhom, organizátorom a rozhodcom, ktorí boli súčasťou tohto podujatia. Verím, že aj turnaj žiakov bude pokračovať v tradícii a podarí sa nám ho zorganizovať na medzinárodnej úrovni, ako turnaj juniorov.

Juraj Šujan , hlavný usporiadateľ turnaja