Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Juniori vybojovali postup na majstrovstvá Slovenska

.

Počas víkendu sa konal 2.kvalifikačný turnaj juniorov v Pezinku o postup na majstrovstvá SR.

Finálový turnaj sa bude konať v Košiciach v termíne 26-28.05.2017.

Pred turnajom sme boli na treťom postupovom mieste.

Družstvá VKP a Nitry mali rovnako ako Novomešťania na konte 3 víťazstvá a 2 prehry.

Nečakala nás vôbec ľahká úloha.

 

1.zápas COP Trenčín - VK Nové Mesto nad Váhom (piatok 13:00h)
3:0 (19,13, 22)

Turnaj sa začal už v piatok. Predohrávali sme stretnutie s COP Trenčín na ich palubovke. Mladí reprezentanti nastúpili proti nám v silnejšom zložení ako na domácej pôde. V prvom sete môžem pochváliť chalanov za SIDE OUT.  Našim najväčším problémom bola obrana v poli a následný protiútok. Preto sme nevedeli set zdramatizovať. Nevyužili sme ponúkané šance. 2.set nám v úvode vôbec nevyšiel, nepresadili sme sa n a útoku a následne sme v štyroch rotáciách pokazili podanie. Trenčania získali veľký náskok a nebolo z našej strany čo riešiť. Úvod 3.setu bol v réžii COP 8:3, prestali sme robiť chyby a konečne sme sa v závere dostali do vedenia 22:21. Škoda, že od tohto momentu sme sa naľakali a nešli razantne do protiútoku. Prišli 3 lacné chyby a bolo po zápase. Prehrali sme zaslúžene 3:0, súperovi gratulujeme. Družstvo COP bude patriť v tejto sezóne k favoritom na titul M-SR.  

 

2.zápas VK Nové Mesto nad Váhom - VK Komárno (sobota 10:00h)
3:0 (0,0,0) - kontumácia

Na druhý deň nás čakal v poradí druhý zápas proti Komárnu. Družstvo sa odhlásilo z turnaja až ráno. Všetky zápasy boli najskôr kontumované a následne výsledky anulované, pretože družstvo Komárna súťažná komisia SVF vylúčila zo súťaže .

 

3.zápas VK SPU Nitra - VK Nové Mesto nad Váhom  (sobota 13:00h)
1:3 (19,-16,-22,-24)

Vďaka Komárnu sme dostali priestor sledovať našich priamych konkurentov o postup, zápas medzi VKP Bratislava a VK Bystrina SPU Nitra. Nasledoval pre nás kľúčový zápas s Nitrou. V tomto zápase sme chceli získať víťazstvo za 3 body a tým takmer rozhodnúť o postupe na M-SR.

Úvod a prehra v prvom sete nasvedčoval, že nie sme vo svojej koži. Pokračoval neistý výkon, ako proti COP. Slabé taktické, neumiestnené podanie s množstvom chýb. Bez úspešnej zloženej lopty po obrane. Po dohovorení hráčom sme konečne začali podávať na vyššej úrovni, tak sme zatlačili Nitranov a mohli sme následne využiť naše dobré bloky. Vyrovnali sme na  1:1 a začali sme od začiatku. Tretí set do technického TIME OUTu viedla Nitra 12:8, potom sme začali výborne brániť, pomohlo nám striedanie MUTH - POLLÁK, vyrovnali sme na 15:15. Na ihrisko sa vrátil ŠEVCECH - FERIANEC a set sme dotiahli pohodlne do víťazného konca 25:22. Chlapci boli rozbehnutí a od úvodu sme získali 4-5 bodové vedenie. Od stavu 14:10 nás Nitrania začali doťahovať, poľavili sme v koncentrácii a razancii. Nitra sa výbornou obranou v poli dostala do vedenia. Použili sme dvoj-striedanie, no stále sme prehrávali 21:19 a následne  23:20. Za tohto stavu prišiel na ihrisko PAULECH na podanie. Matúš sa nenaľakal a výborným servisom Nitranov zatlačil a my sme tak mohli na sieti dominovať. Získali sme tak  4.set 26:24 a celý zápas. Toto víťazstvo nám v podstate zaručovalo postup na finálový turnaj M-SR juniorov.

Som rád, že sme tento dramatický, pre divákov zaujímavý zápas dotiahli do víťazného konca. Bol to kolektívny výkon celého družstva.

 

4.zápas VKP Bratislava - VK Nové Mesto nad Váhom  (nedeľa 11:00h)
3:1 (22,-11,16,19)

Pred týmto stretnutím sme hráčom prízvukovali, aby pristúpili k zápasu zodpovedne. Chceli sme natiahnuť našu víťaznú sériu s juniormi VKP, aby sme im zbytočne nezdvíhali sebavedomie pred finálovým turnajom. Nemáme ani veľa možností, zohrávať naše družstvo  v plnom zložení.

Som nespokojný s prístupom a predvedenou hrou. V úvode sme pokazili 6 podaní, taktických podaní, navyše v sériách. Proti kvalitným súperom, takýto prístup znamená prehratý set - darovaný set. K tomu pridáme neisté vystúpenie nahrávačov, bez odvahy a režírovania hry a stane sa naša hra pomerne čitateľná. V druhom sete sme síce dominovali. Treba však priznať, že sme VKP tak dostali pod tlak , že v určitej fáze netrafili loptu do ihriska a veľmi nám pomáhali (14 chýb). Namiesto toho , aby sme stretnutie zobrali do vlastných rúk, sme len slabým herným prejavom odchodili tento zápas. Je pre mňa nepochopiteľné ako dokážeme takto nedisciplinovane pristúpiť k zápasu. VKP nám oplatilo domácu prehru.

 

5.zápas VK Nové Mesto nad Váhom - Mládež aktívne Trnava (nedeľa 14:00h)
3:0 (20,8,17)

Našim cieľom bolo súpera nepodceniť a od začiatku prevziať situáciu do vlastných rúk. Táto povinná jazda nám zaručovala definitívne spečatiť postup na M-SR. Do prvého setu sme nastúpili bez kapitána družstva Patrika POKOPCA. Trnavčania povzbudení zápasom s Nitrou začali odvážne aj proti nám. Darilo sa im odstúpené podanie a my sme robili jednu chybu za druhou. Bohužiaľ za stavu 14:10 pre Trnavu musel nastúpiť POKOPEC na ihrisko situáciu upokojiť. Mrzí ma, že nás trénerov hráči prinútia svojim nezodpovedným prejavom až k zvyšovaniu hlasu. Set sme ako skúsenejšie družstvo následne vyhrali. Trnavčania nám ukázali, že keď im chceme ponúkať šancu na zisk čo len setu, že spravia všetko preto, aby nás porazili. Od druhého setu sme jasne predvádzali volejbal, ktorý sa od našich hráčov očakáva.  Postupne sme striedali všetkých hráčov, tak ako sme si to od začiatku predstavovali. Zaslúžene sme zvíťazili 3:0.

 

Vieme, že keď budeme chcieť pomýšľať na medailu na M-SR, tak nás čaká veľa - veľa - veľa práce. Našou najväčšou zbraňou bol blok (39 blokov / 14 setov) 2,78bloku na set je veľmi slušné číslo. Naše výkony mali množstvo trhlín. V každej hernej činnosti musíme dostatočne zabrať, pretože ostatné činnosti boli len priemerné. Každý hráč si musí dostatočne uvedomiť, čo znamenajú slová ako BOJOVNOSŤ- DISCIPLÍNA - KONCENTRÁCIA.

 

Na záver gratulujem chalanom, trénerom k postupu na finálový turnaj majstrovstiev Slovenska juniorov do Košíc.

Juraj Šujan - tréner juniorov

Generálny partner VK


1x1 pixel counter :