Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Farmárska spolupráca s Myjavou

Program VK Nové Mesto nad Váhom bol počas týždňa náročný aj v mládežníckych kategóriách, kde sa počas víkendu odohral v Trenčíne kvalifikačný trojdňový turnaj M-SR juniorov. Na tomto turnaji bolo  potrebné zapojiť aj našich juniorov z extraligového tímu Spartak Myjava, pretože ide o jeden z dvoch turnajov, ktorými si naši juniori môžu zabezpečiť miestenku na finálový turnaj M-SR juniorov vo Svidníku.

 

Riešenie sme s pánom Petruchom (športový riaditeľ Spartaku) videli v zapojení hráčov A družstva mužov nášho klubu, skúseného Ľuboša Ochodnického a Martina Makovca. Nakoniec sa vedenie Myjavy dohodlo s Ľubom (Vencom). Ten si premiéru v extralige mužov odbil už vo štvrtok, keď nastúpil v treťom sete televízneho duelu medzi domácou Myjavou a lídrom extraligy SPU Ekonóm Nitra. Najskôr nabehol do hry v pozícii smečiara a vo štvrtom sete mu tréner Pipa dal dôveru na post libera.

Na libero dostal Venco dôveru pred domácim Martinom Vydareným aj v zápase proti Košiciam, kde celý duel odohral po boku svojho uja Patrika Pokopca (Venco mladší). - Myjava (s novou posilou) umlčala Košice, Prievidza zakopla s Ľubovňou, plné zásahy Prešova a Komárna

Myjava sa postarala po dvoch vybojovaných koncovkách a treťom sete, ktorý sa niesol od začiatku už len v réžii hostí o najväčšie prekvapenie extraligového víkendu mužov. Treba však povedať, že Myjave súper ako Košice v tejto sezóne sedí, keďže aj doma po prehre 2:3 mala veľmi blízko k víťazstvu. Tieto body môžu byť zároveň rozhodujúce pre postup do hornej skupiny nadstavbových duelov, z ktorej bude mať Spartak Myjava istý postup do bojov play off.

Nás ako farmársky klub o to viacej teší aj skutočnosť, že mladí hráči z nášho Volejbalového klubu Nové Mesto dostávajú stále viac príležitostí v extraligových zápasov na Myjave.

J.Šujan