Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Juniori postúpili na MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA

Počas minulého víkendu sa uskutočnil  2.turnaj kvalifikácie M-SR juniorov o postup na finálový turnaj M-SR. Turnaj sa konal v termíne 26-28.02.2016 v TRNAVE. Naši juniori VK NMnV mali pred turnajom výbornú východiskovú pozíciu (1. miesto s 5 víťazstvami).

Už prvý deň sme si chceli zabezpečiť postup na M-SR juniorov do Svidníka, kde budeme obhajovať majstrovský titul. Našim chalanom stačilo na turnaji zdolať 2 súperov a tým dosiahnuť prvý krok za obhajobou. Na turnaji sme do zostavy zaradili 15 hráčov, ktorí sa pobijú o konečnú nomináciu.  Turnaj nám zároveň slúžil ako príprava nášho juniorského tímu.  Pri spolupráci s VO TJ Spartak Myjava máme len veľmi málo možností mať všetkých hráčov spolu.

 

Komentáre k zápasom:

Trnava - VK NMnV 0:3 (-16,-22,-24) - začiatok piatok 9:00hod.

Celý zápas sme odohrali so striedajúcimi hráčmi, ktorí mali zabojovať o miesto v základnej zostave. Herným prejavom na seba upozornil iba Marek Horňák. Ostatní hráči by ako motiváciu potrebovali bábovku s hrozienkami. V zápase sme pokazili 22 podaní, koncovky dvoch setov sme uhrali len vďaka našej vyhratosti. Tak sme sa utrápene dostali k prvému povinnému víťazstvu.

 

VK NMnV - Komárno 3:1 (18,16,-23,15) - začiatok piatok 18:00hod.

Po dvoch vyhratých setoch sme prestriedali, nastalo uspokojenie, ktoré umožnilo súperovi držať s nami krok až do koncovky 3.setu. Nevynútené chyby prišli na našej strane v nevhodnej chvíli a to nás stálo set. Treba si uvedomiť, že zápas končí za stavu 3:0. Od 4.setu sme priebeh hry od začiatku do konca kontrolovali a dosiahli sme zaslúžené víťazstvo.  Postup na M-SR bol už v tomto momente spečatený.

 

VK NMnV - VKP Bratislava 3:0 (22,17,19) - začiatok sobota 11:00hod.

Do tretieho zápasu sme nastúpili v základnej zostave, už aj s Koncom a na blokárskom poste nastúpil Mitana. Celý priebeh duelu sme mali vo svojich rukách. Chlapcov môžeme pochváliť za disciplínu, hlavne v obrane na sieti, kde sme zaznamenali 12 blokov. Sme radi, že sme sa volejbalom bavili a nepoľavili. Samozrejme to bolo aj o tom, že VKP disponuje perspektívnym kádrom, ktorý netreba podceňovať. Našu cestu k víťazstvu uľahčilo aj 19 pokazených podaní hráčov VKP.

 

VK NMnV - COP Trenčín 3:0 (11,17,20) - začiatok sobota 18:00hod.

Kontrolované víťazstvo začali naši chalani vo veľkom štýle. V prvom sete sa vyznamenal Jakub Ihnát 11-timi bodmi (7 es). Od polovice druhého setu (12:10) sa do hry zapojili štyria noví hráči a zápas sme úspešne odohrali v kadetskej zostave.
Z môjho pohľadu je v poriadku, že tréner COP Trenčín dal príležitosť mladším hráčom na juniorských turnajoch. Na strane druhej zostava, ktorá odohrala turnaj v Trnave, nie je hodná hráčov COP. Kadetský talenti a reprezentanti Slovenska musia výkonnostne držať krok s každým juniorským družstvom. Ako som spomenul, od polovice stretnutia ani za družstvo VK NMnV nehral žiaden junior. Je to na zamyslenie. Samozrejme sme radi, že postojom COP je o súpera na finálovom turnaji menej.

Domácu atmosféru nám vytvorili naši fanúšikovia, ku ktorým sa pripojili juniorky, ktoré merali cestu zo zápasu z Bratislavy. Teší nás, že sme pôsobili počas celého dňa kolektívnym dojmom.
Fanúšikom ešte raz ďakujeme .

 

VK NMnV - SPU Bystrina Nitra  3:1 (-15, 16,19,21) - začiatok nedeľa 11:00hod.

Posledným súperom na juniorskom turnaji o postup na M-SR bolo družstvo SPU Nitra. Nitrania mali lepší vstup do zápasu a v prvom sete jednoznačne dominovali. Súpera sme nedokázali zatlačiť podaním. My sme nastúpili s nahrávačom Ružičkom a opory Pokopec, Ihnát, Valo zostali doma. Od druhého setu chlapci prevzali kontrolu nad stretnutím a priebeh sme kontrolovali a zaslúžene zvíťazili . Do hry sme zapojili všetkých hráčov.

 

Kvalifikačné turnaje sme odohrali s bilanciou 10 víťazstiev a žiadna prehra. Právom nám patrí 1.miesto v tabuľke. Pozitívom vystúpenia v Trnave bol aj kvalitnejší herný výkon a celkový prejav nášho družstva ako na turnaji v Trenčíne. Usporiadateľ podujatia ocenil aj najlepších hráčov turnaja. Našim chlapcom patrili dokonca 3 zo 4 individuálnych ocenení:
Najlepší nahrávač: Matúš Jalovecký (VKP Bratislava)
Najlepší blokár: Filip Kraisl (VK Nové Mesto nad Váhom)
Najlepším smečiar: Patrik Pokopec (VK Nové Mesto nad Váhom)
MVP(najužitočnejším hráčom): Jakub Ihnát (VK Nové Mesto nad Váhom)

Chlapcom ďakujem za disciplínu, gratulujem k prvému úspešnému kroku a prajem, aby nám všetkým vydržalo zdravie až do záveru sezóny. Tešíme sa na MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA do Svidníka  12-15.06.2016, kde je vždy dobrá divácka kulisa. Veríme, že zápas s domácimi hráčmi bude ten posledný , finálový a víťazný :-)

J.Šujan