Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

EMERSON CUP 2016 - juniori

Počas Veľkonočných sviatkov 26-27.03.2016 pokračoval v športovej hale v Novom Meste nad Váhom 4.ročník medzinárodného turnaja juniorov pod názvom EMERSON CUP 2016. Tento už tradične kvalitne obsadený turnaj poctilo svojou účasťou 10 družstiev z Českej a Slovenskej Republiky. 

V sobotu sa odohrali zápasy v skupinách systémom každý s každým na 2 víťazné sety.
Skupinu A tvorili družstvá: ŠSK Beskydy (CZE), COP Trenčín (SVK), VK DHL Ostrava "A" (CZE),  VK Bystrina SPU Nitra (SVK),  VK Nové Mesto nad Váhom (SVK).
Skupinu B tvorili družstvá: VKM Stará Ľubovňa (SVK), Volejbal BRNO (CZE), VK DHL Ostrava "B" (CZE), VKP Bratislava (SVK), VK FATRA Zlín (CZE).
Družstvá boli nasadené do skupín podľa výsledkov z minulých ročníkov a zároveň sme prihliadali na možné príchody vzhľadom na vzdialenosť/ubytovanie.

 

Výsledky našich juniorov v A skupine:
VK NMnV - COP Trenčín 2:0 (16,19)
VK NMnV - VK DHL Ostrava "A" 2:0 (19,23)
VK NMnV - VK Bystrina SPU Nitra 1:2 (20,-21,-11)
VK NMnV - ŠSK Beskydy 2:0 (23,23)

"Skupinu sme zvládli podľa mojich predstáv. Až na zaváhanie s Nitrou, kde sme narobili najviac nevynútených chýb. To bolo spôsobené postupne aj zlou distribúciou nahrávky a vlastným pričinením sa chalani dostali pod tlak. V tomto zápase ma mrzí, že ani do tajbrejku hráči nevstúpili s chladnou hlavou a nezačali plniť taktické pokyny. Rozohraná Nitra si z rúk šancu na víťazstvo nepustila a zaslúžene zvíťazila. Nám naopak chýbal pokoj a disciplína, ktorou sme sa prezentovali v ďaľších stretnutiach. V skupine som dal príležitosť všetkým hráčom" dodal Juraj Šujan, tréner družstva juniorov.

 

V nedeľu pokračoval turnaj zápasmi o konečné poradie. Prvé tri družstvá s každej skupiny postupovali do skupiny o 1-6.miesto. Výsledky vzájomných zápasov družstiev z rovnakej skupiny sa prenášali do tejto skupiny. Každé družstvo tak odohralo 3 stretnutia systémom každý s každým. Aj naši juniori postúpili z 1.miesta (prenášali sme si víťazstvo nad Ostravou "A" a prehru s Nitrou) do skupiny 1-6 a mohli tak bojovať o medajle. Tímy v skupinách na 3,4.mieste vytvorili skupinu o 7-10.miesto a systémom každý s každým odohrali 3 stretnutia o konečné umiestnenie. 

 

Výsledky našich juniorov v skupine o 1-6.miesto:
VK NMnV - VKM Stará Ľubovňa 2:0 (24,25)
VK NMnV - VK FATRA Zlín 2:0 (25,13)
VK NMnV - Volejbal Brno 2:0 (25,16)

"Do nedele sme vstúpili vlažne v zápase so Starou Ľubovňou. Chýbala nám agresivita a ochota bojovať. Treba si uvedomiť, že každý súper je zdolateľný a to platí, aj o nás!!! V tomto zápase možem byť spokojný len s koncovkami setov, kde vyhral skúsenejší. Nepovažujem to za zaslúžené víťazstvo, mali sme dostať "facku", ktorá by nám pomohla viac. Dúfam, že si moji hráči odnesú aj z takéhoto zápasu kladné ponaučenie. Ďalšie zápasy so Zlínom a Brnom mali veľmi podobný priebeh. V prvých setoch volejbal na vysokej juniorskej úrovni, šťastnejší v tesných koncovkách sme boli my. Vyzdvihujem spôsob a dôraz ako sme ich uhrali. Druhý set sme od začiatku dominovali a súperi už nedokázali zápas zdramatizovať. Chalanom gratulujem k zaslúženému víťazstvu. Turnaj nám slúžil hlavne ako príprava na finálový turnaj M-SR juniorov, ktorý sa bude konať 13-15.05.2016 vo Svidníku." zhodnotil Juraj Šujan, tréner družstva juniorov.

 

Celkové poradie 4.ročník EMERSON CUP 2016 juniori:
1.miesto - VK Nové Mesto nad Váhom
2.miesto - Volejbal Brno
3.miesto - VK DHL Ostrava "A"
4.miesto - VK Bystrina SPU Nitra
5.miesto - VK FATRA Zlín
6.miesto - VKM Stará Ľubovňa
7.miesto - ŠSK Beskydy
8.miesto - VKP Bratislava
9.miesto - COP Trenčín
10.miesto - VK DHL Ostrava "B"

Po odovzdaní medailí a diplomov boli vyhlásení najlepší hráči na turnaji:
Najlepší nahrávač - Dominik Valo (VK Nové Mesto nad Váhom)
Najlepší blokár - Marek Perry (Volejbal Brno)
Najlepší smečiar - Matúš Konc (VK Nové Mesto nad Váhom)
Najlepšie libero - Martin Prívara (VK DHL Ostrava)
MVP najužitočnejší hráč turnaja - David Neubauer (Volejbal Brno)

 

EMERSON CUP 2016 plnil pre väčšinu družstiev charakter prípravy na finálové majstrovstvá republiky. V mestskej športovej hale mohli diváci počas víkendu sledovať 35 zápasov. Niektoré družstvá boli ochudobnené o reprezentantov (SR, ČR), ktorí boli aktuálne v príprave na kvalifikácie juniorov na majstrovstvá Európy. Nič to však nemenilo na skutočnosti, že turnaj mal vyššiu úroveň ako kvalifikačné turnaje o postup na M-SR.  Do budúceho ročníka máme záujem dotiahnuť aj zástupcov Poľska. Verím, že sa nám podarí tento cieľ naplniť.

Všetkým družstvám sa chcem poďakovať v mene firmy EMERSON a VK Nové Mesto nad Váhom za prijatie pozvania, víťazom a oceneným blahoželám. Poďakovanie patrí samozrejme fanúšikom, rodičom, sponzorom, mestu Nové Mesto nad Váhom, organizátorom a rozhodcom, ktorí boli súčasťou tohto podujatia.  

Juraj Šujan , hlavný usporiadateľ turnaja