Používame cookies, aby sme zabezpečili najlepší zážitok pri používaní našich stránok. Ak nevykonáte zmenu nastavenia, súhlasíte s ich používaním.

Prihlásiť

Logo vknovemesto.sk

Kalendár udalostí klubu

EXO hosting

TOPlist

Juniori odohrali prípravný zápas s juniormi VK Ostrava

Volejbalisti Ostravy sa pripravujú na blížiace sa majstrovstvá Českej republiky, ktoré sa budú konať budúci víkend. Preto ma kontaktoval tréner Luboš Vašina, že by pricestovali do Nového Mesta nad Váhom a odohrali by sme prípravné stretnutia.

Naši 4 juniori práve absolvujú play out, zápasy o konečné poradie v extralige mužov s VO TJ Spartak Myjava. Preto sme program prípravných stretnutí navrhli tak, ze včera večer odohrali juniori Ostravy zápas s extraligovým tímom Myjavy. Ten napokon prehrali v pomere 3:1 pre Myjavu. Dnes dopoludnia absolvovali krátky tréning na Myjave. Popoludnie si spestrili výletom na Čachtický hrad a dnes večer odohrali prípravný zápas s našimi juniormi VK Nové Mesto nad Váhom v mestskej športovej hale.

Lepším družstvom dnes boli hráči Ostravy, keď nad nami zvíťazili v pomere 3:1 a vrátili nám prehru s EMERSON CUP-u 2016. Počas celého stretnutia Ostravčania veľmi dobre bránili na sieti, dostali sme 16 blokov. Naopak my sme z našej súťaže zvyknutí v tejto činnosti hrať lepšie. A so 4 blokmi nie som spokojný, možností sme mali viac. Naopak na servise sme nesklamali (13 es, 14 pokazených) , súpera sme vedeli zatlačiť aj taktickým servisom, za čo možem hráčov pochváliť. Misky váh Ostravčania naklonili k víťazstvu v nevynútených chybách - 6 chýb / 4 sety, na našej strane 16. To je hlavný rozdiel medzi slovenskou mentalitou/zodpovednosťou/trpezlivosťou (hľadám správny výraz) a volejbalistami či už českej alebo poľskej republiky. Pokiaľ by sme chceli túto slabinu eliminovať, museli by sme hrať výrazne dravejšie v obrane v poli.

 

VK NMnV - VK Ostrava 1:3 (-19,24,-22,-26)

VK NMnV: Dominik Valo, Matúš Konc, Michal Zeman, Jakub Ihnát, Patrik Pokopec, Filip Kraisl , libero Matúš Paulech (Erik Watzka, Juraj Mitana, Šimon Ševcech, Dávid Richweiss, Peter Ružička, Michal Šutovský)

VK Ostrava: Jan Štefko, Lukáš Kittel, Matouš Vancl, Lukáš Vašina, Matej Šmídl, Filip Boruta, libero Martin Privara

 

Som veľmi rád, že Ostravčania merali k nám cestu, pretože aj pre nás je možnosť hrať spolu veľmi zriedkavá. Pre blížiace sa majstrovstvá Slovenska je pre nás vhodné absolvovať zápasy s tak kvalitným tímom ako je družstvo juniorov VK Ostrava. Držíme chalanom palce na majstrovstvách českej republiky, aby svojho trénera výkonmi nesklamali a priniesli na krku "placku".

Ďakujeme za návštevu.

Juraj Šujan, tréner